Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 25. juni 2013 kl 19.55 Farlege kjæledyr

Sterke sjimpanser


Det er lett å glemme at våre nærmeste slektninger i dyreverdenen, sjimpanser, er seks ganger sterkere enn oss mennesker. Historier om angrep på eiere som holder sjimpanser som kjæledyr, er en sterk påminnelse om deres enorme styrke.

Charla Nash er venter på en ansiktstransplantasjon etter at en venns sjimpanse angrep henne. Også St. James Davis er fortsatt under operasjoner og behandlinger etter at en flokk løse sjimpanser angrep ham i 2005.

Verdt risikoen
Til tross for stadige bevis på hvor hvor farlig det kan være å ha sjimpanser som kjæledyr, mener Jeanne Rizzotto at de menneskelignende dyrene kan være menneskets beste venn, og at kjærligheten er verdt risikoen.

Bør mennesker ha overhodet rovdyr som kjæledyr? Og kan vi egentlig klandre dyrene for angrep som skjer, når det er vi mennesker som tar dem ut av deres naturlige omgivelser?

Om serien
Denne britiske serien tar for seg de mest sensasjonelle angrepene på mennesker utført av kjæledyr de siste årene. Vi får høre historiene til folk som har tatt eksotiske dyr inn i sine hjem, og plutselig blitt deres bytte.

Hver episode tar for seg ulike grupper dyr, fra primater og reptiler til store kattedyr. Serien avslører hvordan folk bringer dyrene inn i sine hjem, hvordan relasjonene utvikler seg og hvorfor dyrene til slutt angriper.

Britisk dokumentarserie (2011)
Originaltittel: Fatal attractions (1:3)
Produksjon: Oxford Scientific Films for Animal Planet
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900