Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. september 2004 kl 23.55 Detektiv Jack Frost

Overfall på universitetet

Jack Frost (David Jason) og hans assistent Clive Barnard (Matt Bardock). (Foto: YTV)
Jack Frost (David Jason) og hans assistent Clive Barnard (Matt Bardock). (Foto: YTV)
Kveldens episode i serien om Jack Frost bringer den eksentriske førstebetjenten inn i ukjente omgivelser i Dentons universitetsmiljø. En ung psykologistudent er blitt overfalt, og hennes lærer havner i mistankens søkelys.

Sammen med sin makker for anledningen, politimesterens nevø Clive Barnard, drar Frost til Denton-universitetet for å etterforske angrepet på den vakre studenten Helen. Det viser seg at psykologiprofessoren Keith Michaelson har opptrådt nærgående overfor flere av sine kvinnelige studenter, men han blånekter for at det er han som har overfalt jenta.

Samtidig baler Jack Frost med en vanskelig sak der en postfunksjonær er blitt knivstukket. To menn blir arrestert, og Frosts intuisjon forteller ham med sikkerhet at de står bak ugjerningen. Men kan han stole blindt på instinktet sitt i dette tilfellet?

Om serien
I sommer og høst blir det gjensyn med Jack Frost hvor David Jason, best kjent for norske seere som pappa Larkin i serien "Livet med Larkins", spiller hovedrollen.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir serien båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frost er en einstøing som har lite til overs for papirarbeid og politirutiner. I stedet oppnår han resultater med en kombinasjon av solid magefølelse, menneskekunnskap, uortodokse arbeidsmetoder og utrettelig
utholdenhet.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han
har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet på sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie (serie 4, 1996)
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
Produksjon: Yorkshire Television
I rollene bl.a. David Jason og Bruce Alexander
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53