Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 3. januar 2011 kl 21.30 Koselig med peis

En dysfunksjonell familie


"Koselig med peis", en karakterdrevet dramaserie med mye humor, forteller om den dysfunksjonelle familien Broch-Hansen. I sentrum står Georg som motvillig blir sin fars verge og må flytte inn i barndomshjemmet. Fra nå virvles fortrengte ting til overflaten, og etter mange års konfliktvegring blir den splittede familien tvunget til å forholde seg til hverandre igjen.

36 år gamle Georg er en verpesjuk mann med frykt for sin egen forstand, frykt for å bli som sine foreldre og frykt for å mislike den man blir overfor den man elsker.

Han er overbevist om at han snart skal bli far, og begynner å vurdere sine nærmeste: Faren Frank, som har vært en sær eneboer i mange år, moren Bente som har flyttet sammen med en annen kvinne, og yngstebroren Terje som lager happenings på internett. Georg og Terje har et like anstrengt, men vidt forskjellig forhold til sin far og sin felles fortid.

Satsing på nye talenter
"Koselig med peis" er en spennende satsing på nye talenter innenfor tv-drama, med Thomas Seeberg Torjussen (36) som manusforfatter og ansvarlig kreatør. Han er også serieskaper og debuterende regissør sammen med fotograf Daniel Voldheim ("Fritt vilt", "Switch") på episode 1-3. Daniel har regi på hele serien, og Anne Sewitsky ("Himmelblå", "Sykt lykkelig" – nå tatt ut til Sundance filmfestival) på episode 4-6. Anne er i tillegg co-regissør på episode 1-3.

Første episode
Georg reiser hjem til byen hvor han vokste opp. Han har med seg gode nyheter og bestemmer seg for å dele dem med sin far som ingen har sett eller hørt fra på årevis.

Men først drar han innom moren Bente, hvor lillebroren Terje og morens kjæreste Liv er samlet til middag. Georg prøver å overtale Terje til å bli med til faren, men ender opp med å dra dit alene.

Møtet går ikke helt som planlagt, og blir langt mer dramatisk enn Georg hadde håpet. Han blir sittende igjen med spørsmål som ingen ønsker å svare på, og bildet av faren endrer seg for hver person han snakker med.

Virkeligheten innhenter Georg til han til slutt står ribbet for faste holdepunkter og blir stilt overfor valget om å bli i byen og passe sin far, eller returnere til ruinene av sitt liv.

Hvem er hvem?

Georg – spilles av Anders Baasmo Christiansen:
Anders Baasmo Christiansen spiller storebroren Georg (36), en verpesjuk mann med frykt for egen forstand. Georg skriver brev til sitt ufødte barn i tilfelle han, som sin far, lukker seg inne og blir et mysterium. Men ønsket om å stifte sin egen familie havner i skyggen av forsøket på å leve i samme hus som sin far.

Frank – spilles av Stein Winge:
Stein Winge spiller rollen som faren Frank, en bitter og paranoid eneboer med alvorlige psykiske problemer. Han har mistet bevilgningen som advokat på grunn av alkoholproblemer og dermed også seg selv.

Terje – spilles av Anders Danielsen Lie:
Anders Danielsen Lie spiller lillebroren Terje (33), en misantrop og forfatter som tror han er ferdig med familien sin. Men der tar han grundig feil.

Jenny – spilles av Viktoria Winge:
Viktoria Winge spiller Jenny, som viser seg å være halvsøsteren til Georg og Terje. Det tar en stund for hemmeligheten blir oppdaget og forviklinger oppstår.

Bente – spilles av Tone Danielsen:
Tone Danielsen spiller moren Bente, en respektert rektor som sliter med å forholde seg til sine to voksne sønner. Hun har funnet kjærligheten på nytt i Liv, men heller ikke de snakker samme språk.

Norsk dramaserie i seks deler
Produsert for NRK av Tordenfilm AS
Manus: Thomas Seeberg Torjussen
Regi: Thomas Seeberg Torjussen, Daniel Voldheim (ep. 1-3) og Anne Sewitsky (4-6)
Produsent: Kari Moen Kristiansen
Komponist: John Erik Kaada
Med: Anders Baasmo Christiansen (Georg), Stein Winge (Frank), Anders Danielsen Lie (Terje), Tone Danielsen (Bente), Viktoria Winge (Jenny), Lena Ellingsen, Jon Skolmen, Ellen Horn, Bjørn Sundqvist, Anna Bache-Wiig.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no