Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. mai 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 18. mai kl 23.15
En vakker dag... (20)

Sympati og kjærlighet

Forrest Bedford slites stadig mellom sin respekt for loven og sin sympati for de svartes sak. Som statsadvokat fører han nå drapssaken mot Harold Noone, en farget bonde som bedyrer sin uskyld. Forrest greier ikke å skjule sin sympati for den tiltalte.
Forrest overtaler kjæresten sin, Christina, til å forsvare den tiltalte bonden. Men det ser likevel ut til at de to juristene har ulikt syn på saken. De krangler, og det virker som om kjærligheten er på rask retur mellom dem.
Nå tar rettssaken en helt ny vending etter at Harold har hatt en fortorlig samtale med sin forsvarer, Christina.
I mellomtiden har Paul Slocum gjenopptatt kontakten med sin tidligere brytetrener, Zollicofer Weed. Treneren oppmuntrer Paul til å søke seg til en befalsskole i US-Army. Den fordrukne faren til Paul liker imidlertid ikke denne ideen, og han liker slett ikke brytetreneren. Han truer til og med Zollicofer med juling!

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50-årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv-historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50-tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.

NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand