Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. oktober 2000 kl 12.00 Fotball, menn: Cupfinalen 2000

Fotball, menn: Cupfinalen 2000

NRK1 søndag 29. oktober kl 12.00
Cupfinalen

Høstens fotballhøydepunkt

- Cupfinalen er høstens fotballhøydepunkt, og det er et privilegium å få kommentere disse kampene, sier Arne Scheie. For 14. gang sitter han klar i kommentatorboksen på Ullevaal stadion der Viking og Odd Grenland skal kjempe om årets pokal.

Med seg har Arne Scheie tidligere landslagssjef Egil \"Drillo\" Olsen, og mens Espen Graff og Jan Åge Fjørtoft styrer skuta fra studio, er Knut Nesbø på plass nede på gressmatta for å ta pulsen på både spillere og ledelse.

Siden -54
- Jeg har minner fra alle cupfinalene siden 1954, men i -73 ble jeg sendt på en juniorfinale i Porsgrunn og gikk dermed glipp av å være tilstede på Ullevaal. Min første kommentatorjobb på cupfinalen hadde jeg i 1976 da Brann og Sogndal møtte hverandre, og siden den gang har det som kjent blitt noen flere, smiler Arne Scheie.

Han gleder seg like mye hvert år, og er ikke i tvil om at cupfinalen er stort.

- Det er utrolig spesielt med denne typen kamper, og det er ingen tvil om at det er et kommentator- høydepunkt, sier Scheie som tror det kan bli en jevn kamp mellom årets to finalister Viking og Odd Grenland.

Årets finalister
Viking og Odd Grenland har aldri møtt hverandre i en cupfinale før, men tidligere mesterskap har de begge to.

Mens Viking er blitt cupmester fire ganger, siste gang i 1989, er det Odd som troner på toppen av listen med 11 cupmesterskap. Deres siste seier kom i 1960.

Den første cupfinalen i Norge ble spilt i 1902 og gikk mellom Grane og nettopp Odd. Denne gangen klarte ikke Odd å ta hjem seieren, men året etter fikk de revansje. Vikings første forsøk på å ta et cupmesterskap var i 1933 mot Mjøndalen, men også de gikk på tap i sin debut.

Cupfinalen har bestandig funnet sted på høsten som en avslutning på den norske fotballsesongen. Siden 1948 har Ullevaal stadion vært fast cupfinalearena, og i år som tidligere er det nok et fullsatt stadion som venter finalistene Viking og Odd Grenland.

NRK1 søndag kl 12.00

En sending fra NRK TV-Sporten
Kommentatorer: Arne Scheie og Egil Olsen.
I studio: Espen Graff
Reporter: Knut Nesbø
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)