Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 30. januar 2004 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Harris får noia

Luke Harris er ille ute i
Luke Harris er ille ute i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Luke Harris, leder av spanergruppa i Melbourne-politiet, ser ut til å miste kontrollen. Kollegene vet det ikke, men han har sluttet å ta den foreskrevne medisinen mot manisk depresjon. Harris opplever nå at hele gjengen er ute etter ham.

Noe av det Harris opplever er forresten heller ikke innbildning: Han oppdager at Church avlytter kontoret hans.

Krim på arbeidsplassen
Harris har satt Church til å jakte på korrupte elementer i bygg- og anleggsbransjen, og han og Angie avdekker en forbindelse mellom kollegaen Stones drapsmann Conrad, Stig Endquist som er en av Melbournes narkobaroner og Rick Tyson som leder en gruppe streikebrytere innen bygg og anlegg.

Harris opplever at Church lar seg korrumpere av Tyson og Endquist. Church på sin side oppfatter oppdraget som et forsøk på å bli kvitt ham. Slik fortsetter Church og Harris å gå rundt hverandre i stadig mindre sirkler.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye politiagenten Christina (Chris) Dichiera.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6), kveldens episoder: "Breakdown"
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: e>1, tlf. 23 04 74 57