Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 24. oktober 2000 kl 20.55 It's a Pleasure

It\'s a Pleasure (t)


NRK2 tirsdag 24. oktober kl 20.55
It\'s a Pleasure

Kjærlighetsdrama på isen

I \"It\'s a Pleasure\" fra 1945 spiller Sonja Henie en isshowstjerne som forelsker seg i en ishockeyspiller. Konflikt, brudd og sødmefylt gjenforening er stikkord for filmen som byr på strålende oppvisning på isen og mye god musikk.

Isshowstjernen Chris Linden faller for ishockeyspilleren Don Martin (Michael O\'Shea). Men Don Martin er en stridig mann. Han havner ofte i trøbbel, og på grunn av utallige slagsmål og fyllebråk blir han utestengt fra ishockeyarenaen på livstid. Samtidig har Chris Linden suksess som isdanser og skuespiller. Dette fører til splid mellom henne og Don Martin. En annen kvinnes intrigemakeri og renkespill bidrar også til å skille de to.

Filmen byr på en strålende oppvisning av isdans på olympisk nivå og av tøft ishockeyspill. Dette er en påkostet produksjon med mye god musikk.

Filmkarriere
Sonja Henie debuterte som skuespiller i filmen \"One in a Million\" i 1936, samme år som hun hadde tatt sin tredje gullmedalje i OL. Etter at idrettskarrieren var over hadde Sonja Henie turnert over store deler av verden med sitt eget spektakulære isshow. Og det var denne innsatsen som gav henne innpass i filmens verden. I årene 1936 til 1958 spilte hun i ikke mindre enn 13 filmer. Navnet Sonja Henie trakk publikum til kinoene, og filmselskapet 20th Century-Fox kunne notere seg mange kassasuksesser.

NRK2 tirsdag kl 20.55
Tidligere sendt 14.2.99

Amerikansk spillefilm fra 1945
Originaltittel: It\'s a Pleasure
Regi: William Seiter
Med Sonja Henie og Michael O\'Shea
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41 (anne- marie.astad@nrk.no)

Bilde
Sonja Henie spiller hovedrollen i \"It\'s a Pleasure\" fra 1945.