Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. august 2008 kl 21.40 Detektimen: BlackJack

Sannhet og uskyld i Detektimen

Detektimen: BlackJack: Colin Fries (t.v.) i hovedrollen som etterforsker Jack Kempson i den australske krimserien
Detektimen: BlackJack: Colin Fries (t.v.) i hovedrollen som etterforsker Jack Kempson i den australske krimserien "BlackJack". (Foto: BBC Worldwide)
I "BlackJack" må etterforskeren Jack Kempson i Sydney-politiet stille seg spørsmålet om sannheten for enhver pris må fram – spesielt når den går på bekostning av et uskyldig offer i saken?

For ti år siden brant et spedbarn inne i forbindelse med et voldelig ran med etterfølgende brannstiftelse. Etter tragedien fant foreldrene som er forkynnende kristne, mening og trøst i å bygge opp en evangelisk kirke. I løpet av årene har nye kirkesamfunnet stor framgang. Men en dag dukker plutselig moren til babyen opp hos Jack. Hun vil at han skal hjelpe henne med å løse mordbrannsaken fra den gang.

Ingen hjelp å få
Jack setter i gang, bruker en nyutviklet dna-test og finner pekere til gamle og uløste saker i Australias nasjonale database, Crimetrace. Men han ender opp ingensteds, og heller ikke politiets spesialgruppe for etterforskning av mordbrann vil hjelpe ham.

Ikke før Jack involverer seg i en gruppe religiøse fanatikere tar saken en ny vending.

Om serien
Gamle, uløste saker vil det alltid være nok av – "Kalde spor" (NRK1), "Cold Case" (TV3) – og i den nye australske krimserien "BlackJack" møter vi den middelaldrende etterforskeren Jack Kempson (Colin Fries) som høyst ufrivillig er havnet i nybegynner-rollen i politihusets arkiv. Hva gjør han? Jo, han tar utfordringen og begynner å løse de bortstuede kriminalsakene han finner der.

Faste motspillere for Colin Fries som Jack er Gigi Edgely som hans funksjonshemmede datter Liz, David Field som den karriere-sultne inspektør Terry Kavanagh, Marta Dusseldorp som den uforferdede kriminaltekniker Sam Lawson og Kate Beahan som den likeframme politifullmektig Julie Egan.

Australsk kriminalserie i syv deler (2006)
Originaltittel: Blackjack
Kveldens episode: At the Gates
Produsert av: BBC Worldwide
I rollene bl.a.: Colin Friels (Jack Kempson), Gigi Edgley (Liz Kempson), Marta Dusseldorp (Sam Lawson), David Field (Terry Kavanagh), Doris Younane (Christine Ormond)
Pressekontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no