Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 11. april 2008 kl 22.25 Ikke si det til mamma ...: jeg er i Nord-Korea

Undercover i Nord-Korea

Diego Bunuel utgir seg for å være skuespiller for å få opphold i Nord-Korea. (Foto: Canal+)
Diego Bunuel utgir seg for å være skuespiller for å få opphold i Nord-Korea. (Foto: Canal+)
Den originale globetrotteren Diego Bunuel tar for seg nok et land som ligger langt bortenfor turistenes allfarvei. Denne gangen går turen til Nord-Korea, men hit kan han ikke reise som reporter.

Journalister har ikke lov til å tilbringe mer enn tre dager i Nord-Korea, og da må de holde seg i hovedstaden. Men Diego Bunuel utgav seg for å være skuespiller, og dermed greide han og kameramannen hans å oppholde seg 21 dager i et av verdens mest ugjennomtrengelige land.

By og land
Turen går først til hovedstaden Pyongyang, der Diego utfolder seg i landets største sosialistiske fornøyelsespark.

På landsbygda ser han fattigdommen på nært holdt, ti år etter den forferdelige sultkatastrofen som kostet over tre millioner nordkoreanere livet.

Underveis kommer han i kontakt med vanlige koreanere som snakker åpent om sex, religion, fattigdom, hatet mot amerikanerne, ettpartistaten og den betingelsesløse tilbedelsen av Kim Il Sung.

Om serien
Hvordan er livet for folk flest i noen av verdens mest voldelige, krigsherjede og korrupte land? Det har programlederen og produsenten Diego Bunuel satt seg fore å utforske. I en annerledes reiseserie på fem programmer tar han oss med til Colombia, Kongo, Nord-Korea, Gaza og Afghanistan.

Diego Bunuel er fra USA, men er et kjent ansikt også i Frankrike etter sju år som utenrikskorrespondent for fransk fjernsyn. Som reporter var det krig, ulykker og elendighet han hadde i oppdrag å dekke. Etter hvert fikk han et ønske om å fortelle en annen historie. For selv i land der død, ødeleggelse og kaos råder, lever millioner av mennesker et daglig liv med gleder, sorger og en kamp for et bedre liv.

Ønsket om å gi et bredere og mer nyansert bilde motiverte ham til serieprosjektet "Ikke si det til mamma…". Som eneste enkeltstående produksjon noensinne sopte serien inn fire priser i den internasjonale scoop- og journalistfestivalen i Frankrike i fjor.

Programmet er sendt tidligere

Fransk-amerikansk dokumentarserie
Originaltittel: Don’t Tell My Mother… / Ne dites pas à ma mère…
Av Diego Bunuel
Produksjon: Capa og Canal+
Kontakt Programinformasjon: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no