Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. desember 2013 kl 20.55 Atelieret: Rolf Groven

Besk og sjarmerende


Hvem husker ikke Rolf Grovens Kåre Willoch på Trygve Brattelis fang, «Oljeferden i Hardanger» og «Demonutdrivelse»?

Med skarpt blikk, humor og satire har Rolf Groven gitt visuelle kommentarer til samfunnsutviklingen i norsk etterkrigstid. Svært ofte har han vært refusert ved Høstutstillingen, men like ofte har han hatt bilder som media har prioritert å vise, kommentert og satt på den politiske dagsorden.

Rolf Grovens store inspirasjonskilder finner han blant norske landskapsmalere i Nasjonalgalleriet - og i et lite atelier i sitt eget hjem i Oslo maler han fram sine både beske og sjarmerende samfunnskommentarer.

Om serien
Kunstnerne vi møter i denne nye serien har gjennom flere tiår satt sitt preg på norsk billedkunst og samfunnsliv. De fleste av dem sto på barrikadene i 60- og 70-åren. I dag har de et etablert uttrykk, dog stadig i forandring og nyutvikling. For de har slett ikke lagt bort penselen, disse godt modne kunstnerne som fortsatt er samfunnsengasjerte.

NRK møter dem hjemme i deres eget atelier hvor de er i fullt arbeid. Der får de også «møte seg selv i døra» - ved at de ser og kommenterer sitt eget nærvær i utdrag fra NRKs rikholdige arkiv fra tidlige, ofte opprørske år.

Kunstnerne er Willibald Storn, Inger Sitter, Oddvar Torsheim, Håkon Bleken, Rolf Groven og Irma Salo Jæger.


Egenproduksjon 2013
Programansvarlig: Sverre Krüger
Prosjektleder: Henning Skjæret, 95031931
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 23 04 70 00