Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. august 2004 kl 20.25 Miraklet på Mols

Tynn eller tykk?

I
I "Miraklet på Mols" blir vi med til Ebeltoft kursenter, der overvektige mennesker kommer for å endre livsstil. (Foto: DR)
På 25-årsdagen sin bestemte Annika Ericsson seg for at nok var nok, og slanket seg. Men til tross for at kroppen har blitt mange kilo lettere, ser hun fortsatt den overvektige Annika når hun står foran speilet.

- Jeg begynte et nytt liv for to år siden, forteller Annika. – De første 25 årene var bare en lang nedbryting av kroppen.

I siste avsnitt av denne danske dokumentarserien oppfordres Annika til å stille opp på et moteshow med kun overvektige på podiet. Hun oppmuntres med at hun jo er den tynneste av dem alle. Men Annika synes likevel motevisningen byr på noen vanskelige valg, og vi blir med mens hun forsøker å bestemme seg for hva hun skal gjøre.

Om serien
Fire tirsdager framover blir vi med til Ebeltoft kursenter der overvektige mennesker kommer for å endre livsstil. Etter tre år har kursenteret så langt hjulpet 400 mennesker med å gå ned i vekt. Flemming Darre, en av de lokale ildsjelene bak kursenteret, kan fortelle om både store og små mirakler blant mennesker som andre har gitt opp.

Kuroppholdet er både strengt og hardt for deltakerne. – Men vi har også vært vitne til at klemmer og det å kunne lytte og motivere har gjort hele forskjellen, sier instruktør Mogens Cuber.

Han understreker at nestekjærlighet er langt viktigere enn piller og slankekurer.


Dansk dokumentarserie i fire deler (2002)
Produsert av Danmarks Radio
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252