Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 26. mars 2010 kl 22.55 Rotnorsk glamour

Moteskaperne fra Stryn

Peder Børresen (t.v) og Simen Staalnacke er gutta bak Moods of Norway. ( Foto: Moods of Norway)
Peder Børresen (t.v) og Simen Staalnacke er gutta bak Moods of Norway. ( Foto: Moods of Norway)
Peder Børresen og Simen Staalnacke er designerne og gründerne bak klesmerket Moods of Norway. Fra Stryn skal moteskaperne nå erobre USA med klesdesign basert på norsk kultur og historie.

Vil amerikanerne omfavne norsk kultur i glamorøs innpakning på lik linje som mange nordmenn har gjort? Simen og Peder er ikke redde for å gi full gass og nå satser de alt mot internasjonal suksess i en særdeles tøff bransje.

Utradisjonelle veier
Simen og Peder gjør som Askeladden i eventyrene og plukker opp alt de finner på sin vei, for å se hva det kan brukes til. Moods of Norway-gutta tar utgangspunkt i tradisjonelle norske mønstre og symboler for å skape fargesprakende moteklær som stikker seg ut i mengden.

De er også kjent for å holde helt spesielle moteshow. Når kolleksjonene skal vises frem er det mer som en rockekonsert å regne, enn en vanlig vandring på catwalken. Vi følger de utradisjonelle moteskaperne gjennom kolleksjonen "Legendary Superstars", der fiolinisten Ole Bull skal hedres.

Om serien
Folk er en dokumentarserie bestående av frittstående program som produseres i hele landet. Serien har som mål å vise litt av det store mangfoldet som finnes i det norske samfunn. I en god og hyggelige halvtime møter vi ulike hverdagshelter fra hele Norge – fra entusiastiske dyrepassere til gærne professorer.

Sendt tidligere.

Norsk dokumentar (2009)
Originaltittel: Rotnorsk kultur
Programansvarlig: Mattias Høyem/Fiksjon film, 911 46 978
Programredaktør: Oddbjørn Rosnes, tlf 478 15 458 oddbjorn.rosnes@nrk.no
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900