Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 20. oktober 2000 kl 22.15 Humorgalla

Humorgalla (ttv)


NRK1 fredag 20. oktober kl 22.15
Humorgalla
Sprer glede for SOS-barnebyer

SOS-barnebyer satser på latter og glede i årets TV-aksjon, og samler noen av de fremste norske komikerne til humorgalla. Med Trond Viggo Torgersen som konferansier vil blant andre Otto Jespersen, Are Kalvø, Kvinner på randen og Lompelandslaget gi sitt humoristiske bidrag til TV-aksjonen.

Årets TV-aksjon innledes med en humorgalla, der en rekke av våre mest populære humorister vil lage en helt unik festforestilling for SOS-barnebyer. Det hele skjer under ledelse av Trond Viggo Torgersen, som også skal være programleder for TV-aksjonens hovedsending.

- Jeg har selv bakgrunn som humorist, og har ofte savnet å bli brukt i forbindelse med humanitære aksjoner. Det er en misforståelse at komikere ikke er opptatt av alvorlige ting. Det er mye menneskelighet og varme i humor - og det er dette vi ønsker å legge vekt på, sier Trond Viggo.

Det er et imponerende lag som stiller opp for SOS-barnebyer: Kvinner på randen, Lompelandslaget, Rune Andersen, Are Kalvø, Jon Skolmen, Jon Schau og Otto Jespersen. Trond Viggo understreker at man ikke har forsøkt å styre komikerne.

- Det går ikke. Komikere må få opptre på egne premisser, men vi satser på at forestillingen vil bære preg av håp og glede. Humor er jo godt egnet til å vise håpet i all nøden, og gleden rett ved siden av sorgen, mener han.

I dette ligger også forklaringen på at SOS-barnebyer satser på humor i en TV-aksjon som ellers omhandler et alvorlig tema - nemlig foreldreløse og forsømte barn.

- Svært mange av barna i SOS-barnebyer har en vanskelig og traumatisk fortid. Likevel er det leken og latteren som preger livet i barnebyene, forteller Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge. - Med inntektene fra årets TV-aksjon vil vi gi flere foreldreløse barn et trygt hjem - og dermed la de få del i smilet og gleden.

Selve humorgallaen arrangeres som to forestillinger på Scene West-Victoria i Oslo søndag 15. oktober - kl 18.00 og kl 20.30. Billetter er i salg på Posten, og koster kr 275 + billettavgift.

NRK1 fredag kl 22.15

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Trond-Viggo Torgersen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)
Aksjonsleder SOS-barnebyer, André Støylen, 90 84 39 85

Bilde
Trond-Viggo Torgersen leder Humorgalla på NRK1 i kveld. (Foto: Storm Photography)

http://www.sos- barnebyer.no/tvaksjonen.html

http://www.tv- aksjonen.no/