Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 11. september 2007 kl 20.00 Portalen

London angripes

Gigant-edderkoppene inntar London. (Foto: Impossible Pictures for Independent Television)
Gigant-edderkoppene inntar London. (Foto: Impossible Pictures for Independent Television)
Gigant-edderkopper angriper Londons undergrunnsbane, men i mørket av tunellene ligger noe ennå skumlere å venter.

Cutter mistenker at hans forsvunnede kone Helen visste om tidsportalene. Alle de innvolverte antar at funnet av fotoapparatet hennes bekrefter at hun er død. I mellomtiden utvikler Cutter en helt annen teori, noe han foreløpig holder helt for seg selv.

Parallelt med at Cutter og hans forkningsteam befinner seg i Deanskogen, innvaderer kjempe-edderkopper undergrunnen i London. Spesialtrente styrker blir tvunget til retrett av edderkoppene. Når Cutter og teamet må reise til London for å iaktta og etterforske fenomenet, finner de noe enda mer fryktinngytende enn forventet, en enorm og grusom slektning av et tusenbein. I de mørke tunellene ser Cutter et glimt av en kvinne, kan det være hans savnede kone Helen?

Om serien
"Portalen" er en science fiction dramaserie som utspiller seg i nåtidens England, der forhistoriske dyr dukker opp på mystisk vis. De må ha ankommet ved å passere en slags tidsportaler som må befinne seg langt ute på landsbygda et sted. Professor i evolusjonsbiologi, Nick Cutter, leder et forskningsteam, basert i London, som i utgangspunktet prøver å forklare evolusjonære sprang i historien. Nå engasjerer han seg i mysteriet om forhistoriske dyr i nåtiden.

Ikke bare profesjonell nysgjerrighet motiverer Cutter til å utforske saken. Forsvinningen til hans kone Helen, åtte år tidligere, er fortsatt uoppklart, og Cutter har aldri forsonet seg med at hun er død.

Serien har vært svært populær i Storbritannia, og mange briter venter spent på fortsettelsen som kommer i 2008.


Britisk science-fiction eventyrserie (2007)
Produksjon: Impossible Pictures for Independent Television
Originaltittel: Primeval
Med: Douglas Henshall (Nick Cutter), Lucy Brown (Claudia Brown), James Murray (Stephen Hart), Hannah Spearritt (Abby Maitland), Andrew Lee Potts (Connor Temple)
Pressekontakt: Karoline Berg,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no