Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. desember 2008 kl 17.30 Åpen himmel: Aftensang fra Bergen

Aftensang fra Bergen

Koret Concord (foto: NRK / Tore Zakariassen).
Koret Concord (foto: NRK / Tore Zakariassen).
Det er andre søndag i advent. De stumme bildene er Jørn-Henning Theis sitt tema fra Aftensang fra Bergen og Korskirken i kveld. Nathalie Nordnes er gjest og synger Gabriellas song.

Aftensang fra Bergen
I 4 søndager i advent skal det lyde Aftensang fra Bergen og Korskirken i Åpen himmel. Det er koret Concord som bærer sangene frem til oss i alle programmene - godt støttet av musikalsk leder Vidar Eldholm og musikerne Magne Thormodsæter, Mats Grønner og Snorre Bjerck.

Nathalie Nordnes (foto: NRK / Tore Zakariassen).
Nathalie Nordnes (foto: NRK / Tore Zakariassen).
Bjarte Hjelmeland, Nathalie Nordnes, William Hut og Jon Eikemo gjester hvert sitt program og prestene Eirik Mills og Jørn-Henning Theis binder det hele sammen. Det er advent og derfor er mange av sangene og salmene i forventning mot julen som nærmer seg.

Om koret Concord
Concord er et blandet kor og en del av Korskolen Åsane Kirke, som er en stor og mangfoldig korvirksomhet tilknyttet Den norske kirke.

Concord startet i 2000 med kantor Jan Røshol, Korskolens stifter og musikalske leder, som dirigent. I 2005 overtok Ann-Camilla Misje (f. 1979) dirigentpinnen. Hun har sunget i kor så lenge hun kan huske. Ann-Camilla har studert korledelse med Ragnar Rasmussen ved høgskolen i Tromsø og har ellers deltatt på flere kurs i korledelse og direksjon i regi av Ung kirkesang og Norges korforbud.

Jørn-Henning Theis (foto: NRK / Tore Zakariassen).
Jørn-Henning Theis (foto: NRK / Tore Zakariassen).
Concord har til vanlig et variert repertoar som spenner fra nye og gamle klassiske korverk til salmer, folketoner, gospel og jazz, men denne gangen har de øvd inn et helt nytt repertoar spesielt for Aftensang fra Bergen.

De har øvd siden august på Vidar Eldholms musikalske arrangementer til programserien. De 24 medlemmene er engasjerte og motiverte, i alderen 19 til 32, og koret har som målsetning å kombinere sangglede og musikalsk utvikling med et godt og inkluderende miljø. Mange av sangerne – og dirigenten – har kjent hverandre i en årrekke gjennom Åsane menighets rike kor- og menighetsarbeid.

Søndag 14. desember:
Det er tredje søndag i advent. Uten deg var jeg ikke meg er Jørn-Henning Theis sitt tema i Aftensang fra Bergen og Korskirken i kveld. Willam Hut er gjest og synger O bli hos meg.

Søndag 21. desember:
Og så er det blitt fjerde søndag i advent. Det kimer nå til julefest er Eirik Mills sitt tema i Aftensang fra Bergen og Korskirken i kveld. Jon Eikemo er gjest med en sterk historie - og en sang (denne søndag i NRK2).

Kontakter:
Prosjektansvarlig Helge Gudmundsen 958 70 025
Prosjektleder Gunn Aasen 990 34 539

Åpen himmel i NRK1 sender kl. 17.30.