Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. oktober 2007 kl 21.30 Forbrytelsen

Nettet snører seg sammen

Troels Hartmann er hardt presset. I bakgrunnen skimter vi hans erkefiende i politikken overborgermester Poul Bremer (Foto: Tine Harden, DR)
Troels Hartmann er hardt presset. I bakgrunnen skimter vi hans erkefiende i politikken overborgermester Poul Bremer (Foto: Tine Harden, DR)
Hvilke ledetråder skjuler representasjonsleiligheten til De Liberale, der Nanna Birk Larsen tilbrakte sine siste timer?

Sarah har funnet leiligheten som det viser seg at den drepte Nanna hadde nøkkel til og som tilhører det politiske partiet De Liberale. Leiligheten bærer tydelig preg av en kamp om liv og død. Det er blodspor etter den avdøde overalt.

Etterforskerene Sarah Lund og Jan Meyer er sikre på hvem som har begått forbrytelsen, men får merkelige reaksjoner fra deres overordnede.

Telefonsamtaler er slettet fra Nannas mobil og anropsloggen likeså. Beskytter sjefene i politiet noen?

Ordførerkandidat Troels Hartmann er hardere presset enn noen sinne, både personlig og arbeidsmessig. Han vet ikke hva han skal gjøre, og nå blir skruen ytterligere strammet.

Pernille føler seg sviktet av sin søster og Theis slår hånden av dem.

Om Forbrytelsen
Våren 2007 sendte NRK de 10 første episodene av den danske suksesserien "Forbrytelsen". Mange seere ble skuffet da morderen ikke ble avslørt i siste episode, men når serien nå starter igjen, lover danskene at gåten blir løst til slutt. Det er laget 10 nye episoder.

I "Forbrytelsen" blir vidt forskjellige menneskeskjebner vevet sammen på grunn av et grufullt drap på gymnasjenta Nanna Birk Larsen.

Etterforskningsleder Sarah Lund blir fullstendig oppslukt i arbeidet. Hun står egentlig på flyttefot til Sverige, og det er meningen at hennes kompanjong, Jan Meyer, skal overta etterforskningen.

Politikeren Troels Hartmann opplever at valgkampen tar en helt annen retning enn han noensinne kunne forestilt seg; drapsmannen har nemlig kjørt en av partiets kampanjebiler.

En intens jakt på drapsmannen er i gang og jakten avslører relasjoner man ikke ante eksisterte.

Sentrale karakterer i Forbrytelsen
Sarah Lund (Sofie Gråbøl): Etterforskningsleder ved Politihuset i København. Sarah er svært dyktig, men har en egen evne til å fortape seg helt i sitt arbeid og glemme alt annet. Også sønnen Mark. Når vi møter henne første gang, er hun i ferd med å avslutte jobben i København for å flytte til Sverige med samboeren og sønnen.

Theis Birk Larsen (Bjarne Henriksen): Theis er gift med Pernille og har tre barn. Han driver sitt eget flyttebyrå på Vesterbro i København og er en ekte familiemann. Før han møtte Pernille derimot, var han småkriminell men har lagt den tiden på hylla for godt.

Pernille Birk Larsen (Ann Eleonora Jørgensen): Gift med Theis og mor til tre. Familiens naturlige midtpunkt og holder styr på regnskapene så vel som barna og ektemannen. Alt med en kjærlig og sterk hånd.

Troels Hartmann (Lars Mikkelsen): Politiker med ambisjoner om å bli borgermester i København. Troels brenner for politikken og er en energibunt av de helt sjeldne. Kjæreste med sin politiske rådgiver Rie som han planlegger å flytte sammen og stifte familie med.

Jan Meyer (Søren Malling): Jan skal overta Sarah Lunds jobb når hun flytter til Sverige. Han er Sarahs motpol idet han er utadvendt, rastløs og impulsiv. Jan har i tillegg et stort temperament som han må lære seg å håndtere. Gift med Hanne og har tre døtre.

Rie Skovgaard (Marie Askehave): Politisk rådgiver for Troels Hartmann som også er hennes kjæreste. Kommer fra en familie med dype politiske røtter. Svært dyktig og vant til å nå sine mål, nettopp fordi hun har et sterkt konkurranseinstinkt.

Poul Bremer (Bent Mejding): Overborgmester og bykonge i København. Bremer er svært innstilt på å ta en siste 4-års periode før han går av med pensjon. Bremer har gjort en god jobb for byen, men i de siste årene har hans dømmekraft blitt svakere. Han er en farlig mann som ikke skyr noen midler for å få det slik han vil.

Morten Weber (Michael Moritzen): Kampanjeleder for Troels Hartmann. Morten er en perfeksjonist og svært opptatt av jobben. Han har brukt all sin tid på karrieren og har nesten ikke et privatliv. Det lille han har holder han uansett svært privat.

Vagn Skærbæk (Nicolaj Kopernikus): Ansatt hos Theis som også er hans beste venn. Han vil for all del unngå å skaffe seg sin egen familie. Vagn er en del av Theis kriminelle fortid, men i motsetning til bestevennen har han ikke helt sluppet grepet og driver en litt ad hoc, lyssky virksomhet i helgene.


Dansk dramaserie
Manus: Søren Sveistrup
Produksjon: Danmarks Radio
Originaltittel: Forbrydelsen
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no