Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. juni 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Ut på tur

Elsa, Biggen og de andre deltakerne i
Elsa, Biggen og de andre deltakerne i "Eldrebølgen" drar på fest i et eldrekollektiv. (Foto: Annelise Jackbo.)
"Eldrebølgen"s deltakere drar ut på tur i dag – til et eldrekollektiv. Det er søndag og Sven Nordin kommer på besøk. Han er ikke helt fornøyd med gjengen.

Eldrekollektivet ligger på Storslett, og her har noen glade pensjonister laget seg et eget alternativ til den offentlige eldreomsorgen. Elsa, Biggen, Kri og de andre blir tatt godt imot og hygger seg til langt inn i de små timer.

Tilbake på Solhov venter mer terping på revyen. Sven kommer på besøk og er ikke fornøyd med at de har kastet ut sketsjen med de senile rollefigurene. Han prøver å overbevise Kri om at de har bruk for verbale humorinnslag i revyen.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen