Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. februar 2003 kl 22.40 Kar for sin kilt

Forbuden fisk

Arhice arrangerer en fisketur for en gruppe betalende gjester. Men skogvokteren Golly er bekymret for den minkende fiskebestanden i elva.

Bankens utsending Stella, som har tatt kontrollen over driften på Glenbogle gods, fnyser av Gollys innvendinger – ikke minst fordi han selv fisker i elva akkurat når det passer ham.

Stellas oppdrag er å få godsets økonomi på fote, og for henne er det viktigste å få kontroll over fisket. Derfor innfører hun strenge restriksjoner på fiske i elva, og truer med rettslig forfølgelse av alle som kaster ut stanga uten tillatelse.

Når Stella ser Golly levere to store lakser til noen lokale innbyggere, får hun ham prompte arrestert for tjuvfiske. Dermed er det duket for sivil ulydiget både på Glenbogle og på eiendommene i nærheten…

Om serien
”Kar for sin kilt” er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser de senere år og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

BBC har i alt laget fire serier av "Kar for sin kilt". NRK har vist de tre første, og det er den tredje som nå går i reprise.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) har forlatt jetset-livet i London for å overta familiegodset Glenbogle, en av de aller største eiendommene på det skotske høylandet. Serien skildrer hans kamp for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land – og å hamle opp med sine eksentriske foreldre, Hector og Molly (Richard Briers og Susan Hampshire).

Glenbogles temperamentsfulle og respektløse hushjelp Lexie (Dawn Steele) blander seg også inn i begivenhetene sammen med godsets altmuligmann Duncan (Hamish Clark) og den tause, sterke skogvokteren Golly (Alexander Morton). En ny skikkelse denne sesongen er Stella (Alexandra Gilbreath), som har overtatt driften på Glenbogle på oppdrag fra banken.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (serie 3)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Dawn Steele, Hamish Clark, Alexander Morton og Alexandra Gilbreath
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51
LENKER
  • BBCs nettsider om serien 
  • Skotske nettsider om serien 
  • Les om innspillingsstedet