Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. februar 2013 kl 21.30 Brennpunkt: Giverlandet

Vil bygge Palenstina


Den 20 år gamle Oslo-avtalen skulle føre til fred mellom israelere og palestinere. Norge har en sentral rolle i arbeidet for å bygge en palestinsk stat gjennom sitt lederskap i Giverlandsgruppen for Palestina.

Hvert år bruker vi mer enn 800 millioner kroner på palestinsk statsbygging og på flyktningene. Men gir det resultater? Brennpunkt har fulgt to utenriksministre og deres medarbeidere ut i felt for å jobbe med verdens vanskeligste konflikt.

Viser arbeidet på nært hold
Med et splittet palestinsk lederskap og en israelsk okkupasjon som aldri tar slutt, er det få som tror at det er mulig å stable en sammenhengende palestinsk stat på beina. Ifølge med to utenriksministre og deres team i arbeidet for palestinsk statsbygging vises det hvordan det står til på bakken, der det er meningen at palestinernes stat skal bli til.

Får Norge et fortrinn?
Til nå har Norge brukt mer enn 8 milliarder kroner på det palestinske statsbyggerprosjektet. Nå jobber Giverlandsgruppen på overtid siden det ikke finnes en politisk horisont. Samtidig er Norges rolle verdifull fordi den gir norske politikere og diplomater tilgang til internasjonale spillere og en plass på verdensscenen. Men er det verd prisen? Når skal den norske regjeringen si at nok er nok?

Denne filmen er laget av utenriksreporter i NRK, Sidsel Wold og fotograf/redigerer Kjetil Solhøi.

Om Brennpunkt
Brennpunkt er et samfunnskritisk dokumentarprogram som har vunnet flere norske og internasjonale priser.


Egenproduksjon 2013.
NRK Dokumentar og samfunn.
Regi: Sidsel Wold og Kjetil Solhøi.
Redaktør NRK, Odd Isungset.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75 / mobil: 414 146 53.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.