Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 25. desember 2001 kl 22.35 Vagn på New Zealand

Vagn på rodeo

John Cosney, med grått rastafarihår, er selvlært håndverker og landskapsarkitekt.
John Cosney, med grått rastafarihår, er selvlært håndverker og landskapsarkitekt.
Et skjørt hus bygget av rustent jern, marksten og gjenbruksmaterialer er neste stopp på Vagns reise. Han er kommet til Nelson hvor han møter byggherren selv. Her støter han også på en kvinnelig rodeorytter som tar Vagn med på oppvisning.

John Cosney, en middelaldrende mann med grått rastafarihår, er selvlært håndverker og landskapsarkitekt. Han bor i Nelson, byen med flest solskinnstimer i hele New Zealand, og hvor det finnes mange folk med tilknytning til Danmark.

Vagn kommer i kontakt med rodeorytteren Carolyn Rowland som har ett mål: Å gi de mannlige rytterne hard konkurranse. – De skal ikke tro at de har rodeo for seg selv. De skal få kamp på kniven, sier hun.

Og kamp – det får mennene ved det årlige rodeoshowet i Lincoln. Her vrimler det av hester, okser, lærstøvler og lassoer, og her møter Vagn mannen som er kåret til New Zealands beste cowboy.

Om serien
NRK har tidligere fulgt Vagn Olsen på oppdagelsesferd i den arabiske verden og i båt på kanalene i Europa. Denne gangen farter den reiselystne dansken rundt New Zealand i en gammel skranglekasse av en bil han har kjøpt for 6000 kroner.

I løpet av åtte programmer besøker han Auckland, Bay of Islands, Gisborne, Dannevirke (som ble grunnlagt i 1870-årene av dansker, nordmenn og svensker), Nelson, Marlborough, Kaikoura, Vestkysten på Sydøyen, Otago og Queenstown.

Vi blir kjent med landets innbyggerne, et uhøytidelig folk som tar imot sine gjester med åpne armer og naturlig og vennlig nysgjerrighet. New Zealands storslåtte og ville natur inviterer til mangeartede opplevelser, og vi skal blant annet jakte på villsvin med pil og bue, svømme med delfiner, grave gull og hoppe i strikk fra 130 meters høyde.

Dansk produksjon
Originalittel: Vagn hos kiwierne
Programleder og reiseleder: Vagn Olsen
Kontaktperson innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder
John Cosney, med grått rastafarihår, er selvlært håndverker og landskapsarkitekt.