Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. september 1999 kl 19.35 Tre vise menn

Tre vise menn (t)


NRK2 mandag 13. september kl 19.35
Tre vise menn (1:2)

Tre om livsvisdom

Nå begynner til og med forretnings- og finansverdenen å etterspørre visdom og åndelige verdier. I to programmer får vi høre tre vise menns tanker. De tre er Tibets åndelige leder Dalai Lama, den indiske forfatteren og legen Deepak Chopra og den indiske munken Ravi Shankar.
Tilgangen på kunnskap og informasjon vokser eksplosjonsartet. Men hva skjer med selv de skarpeste hjerner om ikke det samtidig skjer en følelsesmessig modning?
I programmet \"Tre vise menn\" har programlederen og journalisten Annika Dopping møtt tre menn fra Østen som formidler innsikt om vår medfødte evne til å utvikle medmenneskelighet, humanisme og toleranse. De vise mennene er Tibet åndelige leder Dalai Lama, den indiske bestselgerforfatteren og legen Deepak Chopra og Ravi Shankar, en indisk foreleser i fotsid kledning og med perlehalsbånd. Han livnærer seg ved å reise verden rundt og holde kurs i kunsten å leve.
Hvilket felles budskap kommer disse tre vise menn med som vi vestlige mennesker kan anvende for å rette opp ubalansen mellom følelser og intellekt?

NRK2 mandag kl 19.35

Bilde (via Scanpix/Internett)
Tibets åndelige leder Dalai Lama. (NRK-foto: Ole Kaland)

Dokumentar - innkjøpt
Originaltittel: Tre vise man
Produsert av TV4
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41