Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. september 2009 kl 20.05 Elixir

Blod, svette og tårer

Henriette Bruusgaard viser seg å være den fødte bokser. Her under trening med verdensmester Cecilia Brækhus. (Foto: Mastiff)
Henriette Bruusgaard viser seg å være den fødte bokser. Her under trening med verdensmester Cecilia Brækhus. (Foto: Mastiff)
Sju av Norges største idrettsstjerner skal lære opp hver sin elev i sin sportsgren. Fra å kunne absolutt ingenting skal en knippe kjente nordmenn bli pisket frem av idrettsheltene våre til en finale hvor de må vise hva de har lært. I kveld møtes parene for første gang, og flere oppdager fort at formen ikke er helt på topp.

Alle sju elevene starter med blanke ark, både når det gjelder kondisjon, fysikk og teknikk. Målet med serien "Elixir" er at deltakerne skal lære seg å mestre idretten, samtidig som seerne får et innblikk i hva som skal til for å bli god, og selv bli inspirert til å trene.

Alpint, golf og skøyter
Kjetil André Aamodt og Finn Christian Jagge skal trene skuespillerne Trond Espen Seim og Henrik Mestad i alpint, mens golfstjernen Per Haugsrud skal sørge for at politiker og advokat Abid Raja blir god nok til å gå en hel golfmatch.

I løpet av åtte episoder følger vi de ulike konstellasjonene fram mot et sportslig mål som settes når kjendisen og idrettsstjernen møtes for første gang. Blant annet bestemmer komiker Jonna Støme seg for å gå VM på skøyter når han møter sin trener – Ådne Søndrål. Mens radiofantomet Finn Bjelke prøver å overbevise Ingrid Kristiansen om at det er et stort nok mål å komme seg rundt Sognsvann. Henreiette Bruusgaard går i bokseringen med Cecilia Brækhus

Første episode
I kveld møter alpinist Kjetil André Aamodt skuespiller Trond Espen Seim, som starter første trening med å stumpe røyken ved inngangen til Toppidrettssenteret. Henriette Bruusgaard imponerer verdensmesteren i boksing, Cecilia Brækhus, ved å ta imot flere strake venstre uten å rikke seg av flekken.

Abid Raja prøver sine første slag på golfbanen og skjønner straks at dette er en idrett basert på svært små marginer. Anne Rimmen har ikke hatt ski på beina siden barneskolen, men blir likevel med på Bjørn Dæhlies forslag om å ha Birkebeinerrennet som målsetning. Finn Bjelke er fast bestemt på å komme i bedre form, og får hjelp av løpedronning Ingrid Kristiansen. Men får hun ham med på maraton?

Norsk underholdningsserie i 8 deler
Produsert av Mastiff for NRK (2009)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no