Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. februar 2001 kl 20.20 Den store klassefesten

Den store klassefesten (ttv)

NRK1 lørdag 3. februar kl 20.20
Den store klassefesten (4)

Politidirektøren mot artisten

I kveld er det Ingelin Killengreen og Yngvar Numme som skal slåss om førsteplassen i \"Den store klassefesten\". Killengreen er nytilsatt i stillingen som politidirektør i det nyopprettede Politidirektoratet, og Yngvar Numme er \"still going strong\" som artist. Det er to ulike, men markerte personligheter som møter hos Dan Børge Akerø på Marienlyst i kveld.

Ingelin Killengreen er oppvokst i Bergen og tok eksamen artium på latinlinjen ved Bergen katedralskole i 1966. Hun flyttet til Oslo i 1966 for å studere juss. På veien fikk hun også med seg husmorskole. I 1972 tok hun juridikum og fikk umiddelbart jobb i Justisdepartementet.

Hennes far, Alfred Kvamme, er høyesterettsadvokat, og moren Aase er lærer. Ingelin er eldst av fire søsken. Hun vakte virkelig oppsikt da hun i 1994 søkte politimesterjobben i Oslo - og fikk den. Oslo fikk sin første kvinnelige politimester. Før det hadde den dyktige juristen en lang karriere bak seg, blant annet som ekspedisjonssjef og departementsråd i Justisdepartementet.

Yngvar Numme vokste opp på Solum, en nabokommune til Porsgrunn. Han lærte å synge før han lærte å snakke. Han var en dyktig fotballspiller og aktiv turner. I 1954 oppdaget lærer Gunnar Lund på Klyve folkeskole at en av aktørene i skolens teaterforestilling hadde fått lampefeber. Læreren skjøv lille Yngvar vennlig ut på scenen, og dermed var det gjort.

Yngvar traff \"Lille Grethe\", Grethe Kausland, da han var ti år og hun var syv år. Det var meningen at de skulle spille tvillinger i filmen \"Amor i beksøm\", men filmen ble aldri realisert. Men de to leide hverandre og var kjærester i to dager. Dizzie Tunes så dagens lys i 1959, og fra 1966 var bandet proffgruppe. Siden den gang har Yngvar levd av musikken. Det er trompet som er Yngvars hovedinstrument, men han trakterer de fleste blåseinstrumenter.

NRK1 lørdag kl 20.20

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Siss Kvamme, 90828817
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Yngvar Numme, Dan Børge Akerø og Ingelin Killengreen i \"Den store klassefesten\". (NRK-foto: Ole Kaland)