Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 24. oktober 2001 kl 22.45 Sopranos

Politiet på sporet

Det er krisestemning i Sopranofamilien og tilliggende omgangskrets. Det har lenge gått rykter om at lovens lange arm kan banke på døren hvilken dag som helst. Halve mafiaen har forlatt New York, men Tony og hans samarbeidspartnere bestemmer seg for å bruke tiden til å rydde opp i saker og ting.

Carmela og Tony gjemmer alle kontanter, våpen og smykker hos Livia på eldresenteret Green Groves. Også lokalpressen er opptatt av myndighetenes raid mot byens mafia. Alle Tonys menn, med unntak av Christopher, blir hengt ut med fullt navn i nyhetene. Dette gjør Christopher ganske nedtrykt. Er hans status i miljøet så forsvinnende liten at ikke engang politiet tar ham alvorlig?

Onkel Junior tar seg igjen tid til å besøke Livia på eldrehjemmet. Han forteller smått og stort om familiens gjøremål, og blant annet glipper det ut av ham at Tony går fast hos en psykiater.

Om serien
Vi møter et robust miljø der mord, blodhevn og avsindige skøyerstreker hører med i hverdagen. Den drivende kraft og pater familias er Tony Sopranos. En forretningsmann som også er aktiv mafiamedlem i lokalmiljøet nord i New Jersey. Han er en god far og varm venn og gjør så godt han kan for seg og familien.

Men så skjer det saker og ting som gjør at hans eksistensgrunnlag svikter. Det blir svikt i pengetilførselen, og makten ser ut til å fordampe. Han søker hjelp, og da bryter helvete løs, både innen familien og innen mafiakretsen.

Amerikansk dramaserie i 13 deler
Originaltittel: The Sopranos
Regi: David Chase
I rollene: James Gandolfini, Edie Falco, Nancy Marchand, Lorraine Bracco, Michael Imperioli
pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53