Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 9. juli 2001 kl 22.45 Kjærlighet i det 21. århundre

Trekant

Venninene Kate (Kate Ashfield) og Louise (Marsha Thomason) er forelsket i samme mann Charlie (Oliver Milburn)
Venninene Kate (Kate Ashfield) og Louise (Marsha Thomason) er forelsket i samme mann Charlie (Oliver Milburn)
I seks novellefilmer får vi fortellinger om kjærlighetens vilkår etter millenniumsskiftet, sett fra et kvinneperspektiv. I kveldens episode møter vi venninnene Louise (Marsha Thomason) og Kate (Kate Ashfield) som forelsker seg i samme mann…

Louise og Kate er to venninner i tjueårene som har vært venner siden barneårene. De deler alt, som inkluderer en leilighet i Manchesters mest trendy strøk og et lokale hvor de selger håndlagede smykker. Og snart skal de komme til å dele samme mann.

Louise tjener en ekstra slant på å melde seg som frivillig forsøkskanin på et forskningssenter som driver forsøk med hvor lenge mennesker kan være uten søvn. Charlie (Oliver Milburn) er en ung, kjekk doktor som skal overvåke Louise. Etter 36 timer uten søvn er Louise helt forsvarsløs, og det går ikke lang tid før hun befinner seg i Charlies lidenskapelige favntak. Neste dag forteller hun det til Kate. Sex med Charlie var noe helt spesielt. Han visste på en måte hvilke knapper han skulle trykke på…

Men det er et problem: sex er alt Charlie og Louise gjør sammen. De får ingen sympati fra Kate, som ikke har noen kjæreste og bestevenninnen har nesten ikke tid til å være sammen med henne. Louise prøver å få Charlie ut av soverommet ved å invitere ham hjem til middag. Der, i leiligheten møtes Kate og Charlie for første gang. Tiltrekkingen mellom dem er elektrisk. Kate kan ikke stoppe å flørte med ham, og Louise begynner å bli paranoid.

Når Kate også vil tjene en ekstra slant på Søvnsenteret, begynner tingene å utvikle seg fort. Etter en natt uten søvn er Kate litt tommelomsk, men Charlie er på pletten, og før hun vet ordet av det holder de på å rive av hverandre klærne. Forholdet mellom Louise og Kate blir en smule spent, og da Louise foreslår at Charlie flytter inn, innrømmer Kate at hun er forelsket i ham. Louise er lamslått. Hvordan kunne hennes beste venninne gjøre noe slikt? Jentene oppsøker Søvnsenteret for å konfrontere Charlie med tingenes tilstand. Hva vil han si? Og vil jentenes vennskap overleve dette?

Britisk produksjon
Channel 4 International
Originaltittel: ”Love in the 21st century” ”Threesomes”
Med Marsha Thomason, Kate Ashfield og Oliver Milburn
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Venninene Kate (Kate Ashfield) og Louise (Marsha Thomason) er forelsket i samme mann Charlie (Oliver Milburn)