Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. april 2003 kl 20.25 Brennnpunkt: Et spørsmål om ære

Arven etter Tønne-saken

For fire måneder siden tok tidligere helseminister Tore Tønne sitt eget liv, etter nesten tre uker med hardkjør fra norske medier. Han ble beskyldt for å være grådig, for å ha jukset til seg dobbel lønn og for å ha for tette bånd til forretningsmannen Kjell Inge Røkke. Etter Tønnes bortgang har mediene fått mye kritikk for sin omtale av ham. I kveld svarer mediefolkene selv på kritiske spørsmål om sitt arbeid med saken.

- Han syntes det var voldsomt. Når du opplever en usannhet eksponert til de grader, så blir det ganske tøft, sier Tønne-familiens venn Jørgen Grønneberg. Etter Tønnes død har undersøkelsene av det som var Tønne-saken stanset. Men fortsatt er det mange uavklarte spørsmål.

- Det er også ting som ikke har kommet fram i media, sier Erling Grimstad i Økokrim. I kveldens Brennpunkt blir blant annet nye sider ved forholdet mellom Tore Tønne og Kjell Inge Røkke belyst.

Jakten på sannheten
- Jeg er mest opptatt av at det som er sannheten skal komme frem, og det var også Tore, sier Tønnes bror Helge Tønne. – Selv om det også skulle medføre at det var ting som var lite hyggelig å høre. I løpet av kort tid skal resultatene av pressens egen gransking av Tønne-dekningen legges frem, samtidig som det går mot rettssak mot en av BH-HR-advokatene som var involvert i saken.

- Tønne-saken har satt dype spor i det norske samfunnet, både i pressemiljøet, politikken og næringslivet. Samtidig etterlater saken en rekke spørsmål, både når det gjelder pressens opptreden og selve saken, sier Brennpunkt-redaktør Per Anders Johansen. – Nå som granskingen av pressedekningen blir lagt frem, mener vi det er journalistisk viktig å prøve å gi et mer helhetlig bilde av hva som skjedde. Men heller ikke vi vil kunne fortelle hele sannheten.

Egenprodusert dokumentarprogram
Programansvarlig: Anders Magnus
Redaktør: Per Anders Johansen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96