Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. mars 2011 kl 22.30 Ari og Per

Hardtslående møte


Ari og Per reiser til Manchester for å bli bedre kjent med en gruppe irske "travellers", eller reisende, som lever bofaste på en parkeringsplass. Det blir et sterkt og til tider rørende møte med en helt spesiell kultur.

Det er to spente karer som ankommer parkeringsplassen, eller "territoriumet" til den såkalte sigøynerkongen Patrick Doherty i Manchester. For noen år siden ble alle sigøynere nektet å leve sitt omstreiferliv og flere klaner bor nå slik, bofaste på parkeringsplasser eller lignende.

Slåsskjemper
Patrick er en av Englands mest fryktede "bare knuckle fighters", altså en bokser som slåss med bare nevene. Han setter sin ære i å knuse enhver som trosser ham, eller vil sette familien hans i vanry. Han er ikke fremmed for å bruke andre knep i kampens hete, han spiser gjerne motstanderens kroppsdeler for å avskrekke andre for å prøve seg på ham!

Denne slåsskjempen Patrick skal Ari møte i ringen... Ari blir mer på treningstur og er ikke høy i hatten når det går mot kamptid!

Tøffing med mykt hjerte
Det viser seg at det kompromissløse klanoverhodet og slåsskjempen har en mykere og sårere side. På ryggen har han tatovert navnene til alle de ti barna sine, men her skjuler det seg flere store sorger.

Om serien
Ari Behn og Per Heimly har reist ut i verden for å besøke uvanlige miljøer, usedvanlig spesielle mennesker med historier som vil få oss til å le og til og med gråte. To gode venner med et åpent sinn får en opplevelse for livet. Gjennom seks halvtimes episoder får tv-seerne bli med på Ari og Pers reiser. De inviterer oss med inn i sitt vennskap, i sine betraktninger om livet og de menneskene de møter. Per fotograferer underveis og er den mest observerende, mens Ari går rett på menneskene, nysgjerrig og vitebegjærlig. Pers bilder er brukt som et formgrep gjennom serien og gir dybde til programmene.

På hver reise får de en oppgave som de må løse. Denne utfordringen henger sammen med det miljøet de besøker og får Ari og Per til å se på livene til dem de møter med helt nye øyne.

Dokumentarserie 2011
Produsert av: Rubicon TV
Produsent: Vibecke Rolland
Prosjektsjef, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , tlf: 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900