Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. september 1999 kl 22.30 South Park

South Park (t)


NRK1 onsdag 22. september kl 22.30
South Park (2:13)

Forviklinger i South Park

Når Cartman vinner en stilkonkurranse om miljøet, blir det klart at hele Amerikas kjæledegge, Kathie Lee Gifford, skal overlevere premien direkte på fjernsyn fra South Park. Det innbyggerne ikke vet er at Mr. Garrison bærer nag til henne fra fortiden.
Mr. Garrison og Mr. Hat ble nemlig ydmyket av Kathie Lee under en talentkonkurranse i barndommen. Det har de ikke kommet helt over, og når de får høre at hun skal komme til South Park begynner en plan å ta form.
Cartman er opptatt med å bygge seg opp til han skal være på direktesendt fjernsyn, og det er vennene Stan, Kyle, Kenny og Wendy som må ta ansvaret for å stoppe den sinnsforvirrede Mr. Garrison.
Hele den lille byen i Rocky Mountains forbereder Kathie Lees ankomst, og forviklingene hoper seg opp i kveldens episode \"Weight gain 4000\".

Om serien
South Park er en tilsynelatende stille og fredelig liten by i Rocky Mountains der åtteåringene Stan, Cartman, Kenny og Kyle står sentralt. Rundt dem hersker kaoskreftene, men noen setter de også i gang selv.
På en normal dag i South Park, som nesten aldri forekommer, møter disse fire guttene hverandre på busstoppet for å ta skolebussen til skolen. På skolen underviser Mr. Garrison dem i dagens pensum, med hjelp fra sin hånddukke Mr. Hat. Når guttene trenger hjelp er den afro-amerikanske kokken i skolens kantine til disposisjon.
Og guttene trenger all den hjelpen de kan få. I South Park kolliderer det naturlige og det overnaturlige i et eneste stort kaos. Utenomjordiske vesener turnerer i gatene, og plutselig dukker kjendiser opp ingenstedsfra. Dødelige afrikanske bier fyller luften, rare skapninger bosetter seg i trærne utenfor byen, og på toppen av alt er en aktiv vulkan, et sjømonster og en geningeniør med atskillig mer i sitt laboratorium enn lovlig er, stadig i fokus.
Midt oppe i alt dette må de fire guttene også komme seg gjennom sin egen oppvekst, og takle de vanlige problemene og utfordringene livet har å by på.
For Stan, Kenny, Cartman og Kyle, er deres rare, men dog vakre by, normal. Det overnaturlige, det uvanlige, det gale og det usedvanlige, er bare tingene det innebærer å vokse opp i South Park.

NRK1 onsdag kl 22.30

Bilder (via Scanpix/Internett)
Stan og vennene Kenny og Kyle tar på seg å stoppe Mr. Garrison i hans mordforsøk. (Foto: Comedy Central)

Produsert av Comedy Central (USA
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18