Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. juni 2011 kl 19.30 Grønn glede

Nytt hus får ny hage


Grønn glede-gjengen fortsetter sin reise rundt til norske hager som har behov for hjelp. Denne gangen stopper de hos en småbarnsfamilie i Tønsberg som har et nybygget hus på en helt naken tomt.

– Vi foreslår å begynne med inngangspartiet, sier programleder Mette Stensholt Schau. - Det er det første du ser når du kommer hjem og som skal ta imot gjestene dine. Familien har ønsket seg beleggingsstein i inngangspartiet, og det er en ypperlig anledning til å holde et lite kurs, sier Mette. Familiefar Stian er en handyman, så han skal selv fullføre jobben.

Grunnarbeidet er gjort, og det er mulig å begynne på setteunderlaget og legge stein med en gang. – Det er viktig å gjøre et godt grunnarbeid. Blir det ikke godt fra bunnen, angrer man senere, sier Mette. Underlaget kan bli ujevnt etter hvert som massene vaskes ut under steinene.
Men det må jo også være blomster! – Stein og kanter gir en fin ramme, så da kan vi pynte. Det blir busker og vintergrønt som skaper en skjerming mot innsyn fra veien. Dessuten må vi ha noen fargeklatter. – Et bed som blir todelt, går vi for; sommerblomster som kan skiftes ut etter sesong og lyst, og høyere trær nærmest veien.

Om serien
I år kan "Grønn glede" feire 10 år på tv. Sommeren skal dermed brukes til besøk hos noen av alle de tusener som gjennom årene har sendt brev, ringt og stoppet programlederen på gaten i håp om å få hjelp til hagen.

Programleder Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900