Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. august 2000 kl 18.30 Berts dagbok

Berts dagbok (t)


NRK1 lørdag 12. august kl 18.30
Berts dagbok (11:12)

Pappa i 40-årskrise

Mamma har dratt på kurs og forlatt pappa og Bert alene hjemme. Det får katastrofale følger. Pappa finner nemlig ut at han vil ta igjen sin tapte ungdom!

Det hele begynner med at pappa Fredrik som vanlig sovner på sofaen foran tv-en. Bert vil gjerne forandre på dette, og oppmuntrer sin far til å gjøre noe med sitt liv! Fredrik ringer da rundt til sine gamle rock\'n\'roll-kompiser, men ingen har tid til ham.

En ny far
Noen dager senere overrasker pappa Bert med ny Porsche, trange skinnbukser og solbriller. Og ikke nok med det: Han stenger butikken og kritiserer Berts gitarspill. Plutselig har han overtatt hele Heman Hunters og har ville fester hjemme. Bert lurer svært på hvordan man skal håndtere en far med 40-årskrise...

I mellomtiden har Bert sett seg nødt til å åpne butikken for å selge briller. Det viser seg å få sine fordeler, for den sexy nabojenta Anki kommer og ber seg selv på te.

Om serien
I 12 lørdager blir det gjensyn med Bert, tenåringsgutten som har lett for å havne i uheldige situasjoner, og som ikke så sjelden dummer seg ut. Berts far er optiker og moren bussjåfør, og det er kun av økonomiske årsaker at Bert sammen med dem. Han er mest opptatt av jenter, en interesse kameraten Åke ikke deler. Åkes hobby er å eksperimentere med meitemarker.

NRK1 lørdag kl 18.30

Bilder:
Anki (Mia Petterson) og Bert (Martin Andersson) drikker te.

Svensk ungdomsserie i tolv deler
Regi: Thomas Alfredson
I rollene: Martin Andersson (Bert), Oliver Loftén (Åke), Johan Ulvesson (pappa Fredrik), Ing-Marie Carlsson (mamma Madeleine) og Yvonne Lombard (mormor).
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53