Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 13. mars 2007 kl 20.25 Kroppen: Kroppen - Bevegelse

Truls i bevegelse

Programleder Truls Svendsen tester ut sin og andres bevegelighet i kveldens episode. (Foto: Monster)
Programleder Truls Svendsen tester ut sin og andres bevegelighet i kveldens episode. (Foto: Monster)
Hvilke kroppsfunksjoner må samarbeide for at vi kan røre på oss? Hva skjer egentlig med bevegeligheten når vi er påvirket av alkohol?

Et miljø som er svært bevegelige, er såkalte "free-runners". Truls møter flere representanter og får en innføring i hvordan de praktiserer "free-running". Aktiviteten består hovedsakelig av å løpe, klatre eller hoppe rundt på avsatser, gjerder og andre naturlige hindringer i omgivelsene.

I samtale med TV2s Guri Solberg får Truls også en innføring i hvordan man ter seg i finere lag. Da er det viktig å tenke holdning og oppførsel, og Guri viser Truls hva man må gjøre i slike anledninger.

Vi får også vite hva som skjer med kroppen når den har inntatt for store mengder alkohol, og hvordan hjernen arbeider i takt med de andre refleksene som sørger for vår bevegelighet.

I tillegg får vi vite at tommelen er den største helten i vårt eget system, og Truls avliver noen myter om venstrehendte.

Ukens kjentmannskropp er skuespiller Trond Fausa Årvag som aller mest ønsker seg en ekstra hjerne.

Om serien
Truls Svendsen er programleder for "Kroppen", og i løpet av åtte programmer tar han for seg ulike deler av menneskekroppen. I samtaler med fagfolk og kjentfolk avliver han myter, stiller smarte og dumme spørsmål og lar seg imponere av hvor fantastiske vi alle egentlig er.

Programserien tar opp spørsmål som sikkert de fleste har stilt seg, men egentlig aldri har fått svar på. For hvorfor har menn brystvorter? Hvor kommer tårer fra, og hva er egentlig leamus? Hvorfor er det bare menn som får skjegg? Hvorfor får vi gåsehud av vakker musikk, og hvordan ser verden ut når man er fargeblind?

I løpet av serien stifter vi også bekjentskap med fastlege Tina Jakobsson. Hun svarer på små og store spørsmål om alt som har med kropp å gjøre. I tillegg møter vi i spalten "Kjentmannskroppen" hver uke en kjent person som snakker om sitt forhold til kropp.

Innkjøpt dokumentarserie (2007)
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Monster
Produsent: Ingvild Daae
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)