Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 30. juli 2001 kl 20.55 Niern: En svigersønn uten like

Familie på kollisjonskurs

Joe Bella (Danny Aiello) danser med bruden, hans datter Renata (Holly Hunter).
Joe Bella (Danny Aiello) danser med bruden, hans datter Renata (Holly Hunter).
Renata og Sam møtes på eksotiske Karibia hvor de blir hodestups forelsket. Tilbake i hjembyen Boston gifter de seg, men Renatas foreldre har vanskelig for å akseptere sin nye svigersønn. Sam er nemlig en person som gjør alt galt i deres øyne.

Renata (Holly Hunter) blir sviktet av sin forlovede, og for å komme vekk fra det kalde og trøstesløse Boston melder hun seg på et salgskurs i time share i Karibien. Det er her hun treffer Sam Sharp (Richard Dreyfuss), en pågående og sjarmerende superselger.

Renata tilhører en eksentrisk familie hvor medlemmene har et nært forhold til hverandre. Når Sam dukker opp i hjemmet deres, føler hennes far Joe Bella (Danny Aiello) at hans posisjon som patriark er i ferd med å svekkes. I hans øyne er svigersønnen en type som ønsker kontroll over omgivelsene rundt seg, og som blander seg inn i de mest personlige familieanliggender. Alt Sam foretar seg oppfattes som provoserende og ubehagelig.

Velmenende
Og Joe har langt på vei rett, for Sam kan noen ganger være direkte slitsom. Han gjør likevel alt i beste mening, og for Renata, som plages av motstridende følelser, blir situasjonen etter hvert svært vanskelig.

Et formildende element er Renatas mor Marilyn (Gena Rowlands), som gleder seg over at Sam så tydelig er glad i hennes datter. Kjærlighet, humor og evne til å tilgi er for øvrig noe familien Bella har mye av - også patriarken.

Lasse Hallström
"En svigersønn uten like" ("Once around") var svenske Lasse Hallströms (f. 1946) første amerikansk-produserte film. Han har gjort stor suksess med filmer som "Mitt liv som hund", "Hva er det med Gilbert Grape" og "Siderhusreglene".

Amerikansk spillefilm fra 1991
Originaltittel: Once Around
Regi: Lasse Hallström
I rollene: Richard Dreyfuss, Holly Hunter, Danny Aiello
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilder:
1. Richard Dreyfuss spiller den pågående og frekke selgeren Sam Sharp.
2. Holly Hunter har rollen som Renata som gifter seg med selgeren Sam Sharp.
3. Joe Bella (Danny Aiello) danser med bruden, hans datter Renata (Holly Hunter).
4. Joe Bella (Danny Aiello) har vanskelig for å godta sin svigersønn Sam Sharp (Richard Dreyfuss).