Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. oktober 2000 kl 19.30 Spillerom: Vamp med gjester

Spillerom: Vamp med gjester


NRK2 søndag 15. oktober kl 19.30
Spillerom: Vamp med gjester

Tre askeladder i sitt eget musikalske eventyr

To søndager på rad inviteres seerne med på konsert med Haugesunds-gruppa Vamp. Tre askeladder i sitt eget musikalske folkeeventyr, Øyvind Staveland, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland, plukker det de finner av uensartede musikalske impulser og sper på med rause doser vestlandsgemytt. I konsertopptakene hører vi Vamp i samspill med et stjernelag av ulike størrelser.

Stjernelaget består av Herborg Kråkevik, Rita Eriksen, Kirsten Bråten Berg, Ole Paus, Odd Børretzen, Jan Eggum, Frode Rønli og Bjørn Eidsvåg. Dessuten deltar Vamps tidligere vokalist, Jan Ingvar Toft.

Konserten på Sentrum Scene i Oslo fikk terningkast fem av anmelder Øyvind Rønning i Dagbladet, som blant annet skrev at \"Vamp har startet turneen i kjølvannet av utgivelsen av plate nummer sju, kritikerroste \"En annen sol\". Dessverre er bare Rita Eriksen og Bjørn Eidsvåg med videre på ferden, men trøsten er at fredagens seanse kommer på tv i NRK-programmet \"Spillerom\" i oktober\".

Vamp har siden debuten i 1993 solgt 160 000 plater og mottatt tre Spellemannpriser. Vokalist Jan Ingvar Toft sluttet brått i Vamp for to år siden, og bandet sto ved et veiskille. Løsningen ble å samle noen av landets mest kjente stemmer på den nye plata. I konsertopptaket i kveld er de fleste av dem på plass, sammen med Toft og et forsterket band. Og gjesteartistene falt i smak hos Dagbladets anmelder: \"Herborg Kråkevik kan få synge husdikter Kolbein Falkeids vakre \"Voggevise\" så ofte hun vil for meg...\"

Med konserten på Sentrum Scene befestet Vamp sin posisjon som et viktig norsk band. Det var fullt hus, og publikum ville ikke gi slipp på heltene fra Haugesund før de fikk hele \"Tir n\'a Noir\", med hele ensemblet på scenen - og enda litt til.

NRK2 søndag kl 19.30

Programleder Knut Borge
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
Vamps tidligere vokalist, Jan Ingvar Toft, er med i kveldens konsert

Bjørn Eidsvåg følger Vamp på turneen rundt i landet

Rita Eriksen følger Vamp på turneen rundt i landet

Frode Rønli, \"Froddi\", har ikke glemt gamle takter fra Stavangerensemblet

Odd Børretzen deltar også i konserten på Sentrum Scene i Oslo