Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 31. oktober 2005 kl 19.55 Faktor: Villsauen, reven og kjærligheten

En uvanlig kjærlighetshistorie

I kveldens Faktor møter vi bonde Hilde Buer og revejeger Øyvind Sundsøy.(Foto: EMBLA FILM AS)
I kveldens Faktor møter vi bonde Hilde Buer og revejeger Øyvind Sundsøy.(Foto: EMBLA FILM AS)
I kveldens Faktor møter vi Hilde Buer som sa opp sin godt betalte jobb og solgte alt hun eide for å starte et nytt liv. Det gikk slett ikke som hun hadde trodd, men i dag har hun funnet det gode livet hun lette etter.

Sammen med den nye samboeren sin og datteren Ingri flyttet Hilde Buer til øya Grøneng i Sunnfjord, der de skulle leve av villsau, kjærlighet og gulrøtter. Men like etter fikk samboeren uhelbredelig kreft, og året etter døde han. Hilde satt igjen med sorgen – og datteren, trehundre villsauer, en hund, en hest, to katter og noen høner på en veiløs øy.

Uventet kjærlighet
På øya var det også en gammel revetispe som drepte mange av de nyfødte lammene, og Hilde måtte sende bud til fastlandet etter hjelp. Revejeger Øyvind Sundsøy så for seg en gammel og litt hjelpeløs enke, mens Hilde ventet på en "inntørket, gammel gubbe". Men fordommene ble gjort til skamme da de møtte hverandre, og kjærligheten slo gnister. Etter en stund flyttet Øyvind over til Hilde og Ingri på øya.

Nært forhold til dyr
Selv til bonde å være har Hilde et uvanlig nært forhold til dyr, og alle sauene har spesielle navn som Tordenvær, Ruskevær, Uvær, Solskinnsvær eller Naomi, Kleopatra og Natta, og alle kommer løpende når Hilde plystrer. Øyvind fisker, mekker og tar tunge tak, men når det er fullmåne fortsetter han jakten etter revetispa…

Innkjøpt norsk dokumentar (2005)
Produsert av EMBLA FILM AS
Regi: Anne Magnussen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/99 53 92 52