Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 28. februar 2005 kl 19.25 Sorte orm

Sorte orm faller for eget grep

Sorte orm havner i en lei knipe. Bokstavelig talt. (Foto: BBC)
Sorte orm havner i en lei knipe. Bokstavelig talt. (Foto: BBC)
Sorte orm er lei av å vente. Han vil ha makt. Nå. Han innkaller "The Black Seal", den ondeste forsamlingen i landet. Men så dukker erkefienden uventet opp.

Makt og innflytelse lar vente på seg, og Sorte orm kan ikke lenger sitte passiv og vente på at han skal komme på tronen. Det er på tide å kvesse knivene, nærmere bestemt å innkalle den grusomme gruppen "The Black Seal". Sammen skal de ta over makten.

Dessverre har Sorte orms nemesis "The Hawk" andre planer. Han får Sorte orm fengslet i et fryktelig torturkammer. Nå kan kun Percy og Baldrick redde ham. Hvem tør satse på at det går?

Dette er siste episode i første sesong. Sesong 2 fortsetter neste mandag.

Om serien
Det er ikke riddermentalitet og høviskhet som står i fremste rekke for Svarte orm. Hans fremste karakteristika er renkespill, unnasluntring og feighet. Men man kan jo komme langt med den slags, også.

Seriene om Sorte orm etablerte for alvor Rowan Atkinson som en av de største britiske komikerne. Sorte orm ble tatt godt imot av både presse og publikum, og seriene ble solgt til mange land. Atkinson lagde i alt 24 episoder fordelt på fire sesonger, og vi følger Sorte orm og hans kompanjonger i forskjellige tidsepoker fra 1485-1917. Første sesong foregår i perioden like etter kong Richard III.


Innkjøpt engelsk humorserie (1983)
Originaltittel: The Black Adder
Episodetittel: The Black Seal
Produsert av BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder), Tony Robinson (Baldrick), Robert East (prins Harry - prinsen av Wales), Tim McInnerny (Lord Percy – hertug av Northumberland), Peter Cook (Richard III), Brian Blessed (kong Richard IV), Elspet Gray (dronningen).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),