Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. oktober 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)


NRK2 fredag 15. oktober kl 20.50
Fashion File (5)

Stella McCartney med ærlig stil

- Alt som jeg presenterer i Chloes høst- og vinterkolleksjon er ting som jeg ville bruke selv. Jeg er komplett ærlig i kolleksjonen, og det synes jeg andre kvinner også bør vær. De må få lov til å bruke det de ønsker, mener designer Stella McCartney.
Paul og Linda McCartneys datter Stella er designer for Chloe, og har fått gode kritikker for sine kolleksjoner siden hun presenterte sin første for noen år tilbake.
I kveldens \"Fashion File\" møter vi henne i intervju med Tim Blanks på Chloes høstpresentasjon i Paris. Også pappa Paul er tilstede, og han har bare godord å komme med.
- Fantastisk. sexy, vakkert, topp, forsikrer pappa Paul.
Motejournalistene er delt i sin mening om hennes kolleksjon, men de fleste er enig om at det er stilen er ærlig og for alle typer kvinner.
I Milano møter vi designer for Miu Miu, Miuccia Prada som satser på det uskyldige foran tusenårsskiftet. I tillegg er tilbehøret det som kjennetegner hennes kolleksjon, og Blanks er ikke i tvil om at er innbringende for designimperiet å bruke mest mulig av sorten.

Hattemakeri
Designer Tracy Watts har valgt å satse på hatter i kolleksjonen sin denne høsten og vinteren, og i den anledning får seerne et lite kurs i basisstegene på veien mot en ferdiglaget hatt. Reporter Tim Blanks skjønner etter hattekurset at det er hatter som virkelig kan understreke individualiteten til hver enkelt.
Også i kveldens program snakker Blanks tur med Donatella Versace. Hun er på Guccis visning i Milano, for å vise sin hengivenhet til Tom Ford som først og fremst har satset på skinn som materiale i sin høst- og vinterkolleksjon for år 2000.

Om \"Fashion File\"
Hver fredag på NRK2 denne høsten blir det moteoppdatering gjennom programmet \"Fashion File\".
I hvert program møter kommentator Tim Blanks kjente designere, og vi får se deres visninger på catwalken. Designere kommenterer og forklarer om sine valg av modeller, materiale og deres egen stil.
Tim Blanks er redaktør i motemagasinet \"Fashion Magazine\", og serien \"Fashion File\" er laget av kanadiske Newsworld.
I tillegg til at vi møter kjente designere, gjør også Blanks intervjuer med motejournalister fra kjente magasin som Elle og Vogue, og vi får ta del i deres synspunkter fra de forskjellige visningene. Journalistene forteller ærlig hva de likte, og hva som ikke var fullt så bra etter deres mening.
Blanks forflytter seg hele tiden rundt i verdens motemekka, og vi følger han både til Paris, London, New York og Milano, der han holder oss oppdatert om hva som er siste nytt denne høsten. Vi får være med bak kulissene på visningene, og også modellene får slippe til med sine kommentarer om både det de viser fram og rammen rundt en visning.
Serien \"Fashion File\" skiller seg fra tidligere moteserier i den forbindelse at den tar for seg motene i nåtiden, og tiden fremover mot milleniumet.

NRK2 fredag kl 20.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Bilder lagt ut i uke 37, 38, 39 og 40.

Kanadisk produksjon
Kommentator: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18