Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 12. april 2009 kl 21.10 Hovedscenen: Pasjonsspill i Manchester

En rocka korsfestelse

En gjenfortelling av Jesu siste dager, plassert inn i vår tid, til musikk av noen av Storbritannias (og verdens) mest populære band. (Foto: BBC)
En gjenfortelling av Jesu siste dager, plassert inn i vår tid, til musikk av noen av Storbritannias (og verdens) mest populære band. (Foto: BBC)
I Hovedscenen i kveld får du en gjenfortelling av Jesu siste dager med musikk laget av Manchesters mest populære band. Joy Division, New Order, The Smiths, Oasis og M People sørger for et rocka pasjonsspill fra Manchester. Ikke en klassisk Hovedscene, men kanskje noe for et nytt og yngre publikum?

Pasjonsspillet "Manchester Passion" har nøkkelscenene fra Jesu lidelseshistorie i behold. Et gigantisk kors blir båret gjennom sentrum av Manchester før prosesjonen ender opp på Albert Square hvor korsfestelsen finner sted.

Pop og testamentet
"Innholdet i de kjente popsangene til Manchester-gruppene går veldig godt sammen med lidelseshistorien slik vi kjenner den fra Det nye testamentet, like fra Love Will Tear Us Apart (Joy Division) til Wonderwall (Oasis)," sier musikkprofessor Philip Sheppard som har arrangert musikken for kor og orkester.

Britisk dokumentar (2006)
Originaltittel: Manchester Passion
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900