Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. mars 2000 kl 20.45 "Treat Me Nice": Da rocken tok Jordal Amfi

\"Treat Me Nice\": Da rocken tok Jordal


NRK1 mandag 13. mars kl 20.45
\"Treat me nice\" (2:10) Da rocken tok Jordal Amfi

Roald Stensby - nordisk mester i rock 1959

Bjørg Gaathaug fortsetter å \"ragge opp\" norske rockere fra 50-tallet. Roald Stensby ble seerne presentert for i forrige program, og i kveld blir det en lengre prat med den nåværende reklamemannen om slik han følte det og oppfattet seg selv den kvelden han ble nordisk mester i rock, på scenen under buen i et stappfullt Jordal Amfi. Stensby ble den første av rockeveteranene som virkelig pensjonerte seg - så tidlig som i 1960 faktisk.

Jordal Amfi i Oslo var den aller første rene ungdomsarenaen i konsertsammenheng, nemlig rockekonsertene. Vi får et heftig gjensyn med arenaen der Stensby ble helt høsten 1959. Programmet forteller om det enorme trøkket fra 7000 hylende ungdommer, blackoutæen, gitarknusing og dorullkasting. Trebenkene føyk veggimellom, vannkanoner, politi og vakter grep inn. Vi får høre om bandet og Stensbys egen meget sparsommelige gitarferdighet. Men pen var han og vrikke kunne han!

Rocken ruster aldri
Bjørg Gaathaug forteller om tidens rockehelter her hjemme som alle mer eller mindre var Elvis-kloninger, og de glade amatører. Roald Stensby forteller om idol-rollen og hvorfor han sluttet i 1960 for aldri mer å ta i en gitar. Men rocken ruster aldri...

Programmet inneholder filmklipp med Per \"Elvis\" Granberg, og intervjuomgivelsene er tidsriktige nok - midt inne på et isdekket Jordal Amfi, sittende i baksetet i 56-utgaven av Skyliner. Her manes stemningen fram fra august 1959.

NRK1 mandag kl 20.45

Billedtekster:
1. Roald Stensby på Jordal Amfi der han ble nordisk mester i rock i 1959 (Foto: Leif Erik Bye)

2. Bilen, 56-utgaven av Skyliner, er på plass på isen på Jordal Amfi (Foto: Leif Erik Bye)

Programleder Bjørg Gaathaug
Prosjektleder Erik Søby

Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83