Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 26. september 2008 kl 20.45 Seks fot under

Ruths bekymringer

Ruth Fisher har mye å bekymre seg for om dagen. (Foto: Warnerbros.)
Ruth Fisher har mye å bekymre seg for om dagen. (Foto: Warnerbros.)
Det nye samlivet med George går fortsatt ikke helt knirkefritt for Ruth Fisher. Hun setter i gang med en større "opprydningsaksjon" i huset slik at det skal bli bedre plass og mindre rot. Så kommer nok en pakkeleveranse på døren…

George har funnet sin plass i Fisher-hjemmet, og med Ruths loppemarked skal alle få lov til å kvitte seg med uønskede gjenstander.

Da en pakke blir levert på døren adressert til herr og fru George Sibley, tror de at det er en forsinket bryllupspresang. Det viser seg derimot å være nok en ladning ekskrementer. Ruth blir fryktelig lei seg og lurer veldig på hvem det er som er ute etter dem. George har en teori om at det kan være en av Ruths gamle elskere, og Ruth bestemmer seg for å konfrontere Arthur. Han tar beskyldningen meget ille opp. Dermed får Davids planer om å gi større ansvar til Arthur et skudd for baugen.

Nye forhold
Nate møter en fraskilt kvinne som viser ham uventet oppmerksomhet. Hun er velstående og lever et tilsynelatende behagelig liv. Etter å ha havnet til sengs sammen ønsker Nate å overnatte, men blir bedt om å gå.

Brenda og Joe prøver å få ting til å fungere i sitt ennå ferske forhold. Men da Joe kommer med noen litt "på kanten"-ønsker når det gjelder sex, blir Brenda bekymret. Kanskje resulterer i at hun vender tilbake til gamle synder og blir psykisk ustabil igjen.

Om serien
"Seks fot under" handler om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Nå er Lisa død, og Nate må starte på nytt.

Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker. "Seks fot under" er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av "Sopranos", "Krigens brorskap" og "Sex og singelliv". Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". "Seks fot under" har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: Six Feet Under (sesong 4)
Episodetittel: Parallel Play
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher), Rachel Griffiths (Brenda Chenowitz).
Presseansvarlig: Hans T. Wiig, 23 04 96 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no