Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. mars 2011 kl 20.25 Den nordiske smaken

Vilt og velsmakende


Hva kan man få ut av elgjakt, trøffelsanking og sopp- og bærplukking? Programleder og kokk Kjartan Skjelde ser nærmere på ville vekster og dyr i jakten på den nordiske smaken.

Skjelde tar oss matveien gjennom Norden på jakt etter det unike nordiske. I kveld er det elgjakt i Jämtland, trøffelsanking på Gotland og sopp- og bærplukking som står på menyen. Skjelde disker opp med en stekt soppsandwich med kantareller og en råstekt, marinert elgfilét. Han skal også smake på røkt bjørn og besøke et par i Seljord som har satset på vin av norske fjellbær.

Alle oppskriftene til det Skjelde lager og serverer, legges ut på nrk.no/mat.

Norsk matserie (2009)
Produsert av:Tellus Works Television AS
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, 815 65 900


LENKER
  • nrk.no/mat