Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 16. mai 2005 kl 23.20 Detektiv Jack Frost

Oppgjør på bryggeriet

David Jason, populær i rollen som detektiv Jack Frost. (Foto: Yorkshire Television)
David Jason, populær i rollen som detektiv Jack Frost. (Foto: Yorkshire Television)
Jack Frost må oppspore en gammel kjenning, ransmannen Leo Armfield, som har slått til mot et lokalt bryggeri.

Sist Frost hadde med ransmannen Leo Armfield å gjøre, pådro han seg en reprimande. Hele tiden har han den nidkjære overinspektør Mullets øyne i ryggen, som denne gang ikke nok kan understreke hvor varsomt Frost må gå fram for å fakke Armfield. Det hele koker ned til en betent konfrontasjon og – all forsiktighet til side – et skummende oppgjør på bryggeriet der skurken har søkt tilflukt.

Herr Knivskarp
Samtidig blir Frost belemret med detektiv Sharpe, som er vikar for en syk kollega. Alle ved politikammeret tar straks til å kalle vikaren herr Knivskarp. Til Frosts fortvilelse tror Sharpe seg også å kunne leve opp til økenavnet.

En liten by i England
Ute i det landlige Churcham blir fru Bryony Darrow funnet bevisstløs og hardt skadd etter en påkjørsel. Ulykkesbilen er borte vekk, og Sharpe konfronteres med en nedslått herr Darrow og ekteparets datter. I den påfølgende etterforskning får han hjelp av Frost, og det er ikke lite de to finner ut om folk og lynne i en liten, tilsynelatende fredelig, engelsk by.

Om serien
I de kommende ukene blir det gjensyn med David Jason og hans rollefigur Jack Frost, den ukonvensjonelle, ustrukturerte og trassige etterforskeren som har størst sympati for de svake i samfunnet.

Serien byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet blir den båret av realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Britisk kriminalserie
Produsent: Yorkshire Television
Originaltittel: A Touch of Frost
Basert på bøker av R.D. Wingfield
I rollene: David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, John Lyons, Bill Stewart, Arthur White, James McKenna, David Blair, Philip Jackson
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57