Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 20. juni 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Kompromiss-Mazda og komprimert Toyota

Disse tre herrene (programleder Jeremy Clarkson til venstre) lever og ånder for alt som har med biler å gjøre. (Foto: BBC)
Disse tre herrene (programleder Jeremy Clarkson til venstre) lever og ånder for alt som har med biler å gjøre. (Foto: BBC)
Kveldens program bør kunne tilfredsstille de fleste. Det dreier seg litt om sportsbiler, litt om vanlige biler, litt om italienske nyheter og om eldre japanske modeller, litt om hvilke biler som kommer til å bli klassikere og litt om hva som skjer når en campingvogn treffer en pickup. Ovenfra.

I følge programleder Jeremy Clarkson ser Maza RX8 ut som den er vedtatt på et allmøte. Utseendemessig er bilen en salig blanding av coupé, familiebil og sportsbil – med en schizofren motor på bare 1.3 liter, som likevel yter hele 228 hestekrefter. Mazda RX8 er en krysning av Terminator og Jane Austen, til en rimelig pris. Morsom bil, er programlederens dom.


De bilgale og bilkyndige i "Top Gear – Tut og kjør" er ikke snauere enn at de allerede nå utroper hvilke bilmodeller som kommer til å bli klassikere. Vi kan røpe at det dreier seg om to tyske biler. Den ene var en stor suksess i baneløp på 90-tallet, den andre var en gigantisk salgsflopp.

Presentabel Panda
Dersom man snakker om en Panda innen bilverdenen, er den aldeles ikke utrydningstruet. Fiat-modellen solgte over 4,5 millioner eksemplarer på 1980- og 1990-tallet, noe som fikk sjefen for selveste Ferrari til å kalle den et italiensk ikon. Nå er Fiat Panda kommet i ny versjon. Jeremy Clarkson er sort sett veldig fornøyd, men han synes "den er for tysk". Hva mener han med det?

Caravan-Pickup:0-1
Noen biler er simpelthen bygget for å tåle en støyt. Toyota Pickup er en slik bil. Den har vist seg ekstremt hardfør og slitesterk, men nå utsettes den for en av de tøffeste testene hittil; feilparkering. Såpass drøy feilparkering at det er en begrunnet frykt for å få en caravan i hodet…


Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),