Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. oktober 2002 kl 21.00 Niern: Otomo

Rystende film om rasisme

Vestafrikaneren Frederic Otomo (Isaach de Bankolé) har verken jobb eller venner på grunn av sin fremmede bakgrunn.
Vestafrikaneren Frederic Otomo (Isaach de Bankolé) har verken jobb eller venner på grunn av sin fremmede bakgrunn.
Denne filmen om rasisme i Tyskland bygger på en virkelig hendelse som fant sted i Stuttgart i 1989. Det dreier seg om den politiske flyktningen Frederic Otomo fra Liberia. Etter åtte år i Stuttgart har han ingen jobb og ingen venner.

Møtet med en rasistisk billettkontrollør på t-banen blir for mye for Otomo (Isaach De Bankolé), og etter noe håndgemeng river han seg løs og flykter fra stedet. Men politiet ser på ham som en farlig rømling.

I basketaket med billettkontrolløren mister Otomo sine identifikasjonspapirer, og to overambisiøse politimenn, Heinz og Rolf, ser sitt snitt til å stige i gradene hvis de klarer å fakke denne ”farlige forbryteren”. Otomo blir imidlertid kjent med en kvinne, Gisela (Eva Mattes), som hjelper ham med penger for den videre flukten. Men det gryende vennskapet mellom disse to blir brått avbrutt. Det umake paret Gisela og Otomo har fått mange til å tenke på paret i Fassbinders ”Angsten eter sjelen”.’

Prisdryss
Filmen ”Otomo” har vært vist på over 30 internasjonale filmfestivaler, og har utmerket seg i Hof, Rotterdam, Göteborg, Brüssel, Bergamo ( hvor den ble kåret til beste film), Montreal, Durban, London og Mumbai, for å nevne noen.

Tysk spillefilm fra 2000
Originaltittel: ”Otomo”
Regi Frieder Schlach
I rollene Isaach de Bankolé, Eva Mattes
Presskontakt: Inger Larsen, tlf. 23 04 74 83