Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 16. mai 2008 kl 22.45 Film: Kung fu-fotball

Ellevill kampsport-komikk

Stephen Chow, utropt til Østens svar på Jim Carrey, spiller en munk med overlegne ferdigheter i kampsport. Kveldens komedie, som byr på fotball og kung fu i ellevill forening, satte publikumsrekord i Hongkong og har også tatt den vestlige verden med storm.

Sing er kung fu-ekspert ved den anerkjente Shaolin-skolen. Men i det moderne samfunn får han ikke gjort mye nytte for seg, og inntektene er mer enn beskjedne. Han oppsøker en eldre bror og overbeviser ham om at de sammen skal opptre med sang og kampsport.

Påfunnet blir ingen suksess, men så møter han den fallerte fotballtreneren Fung, som umiddelbart ser muligheter i Sings talenter. Sammen overtaler de Sings fem kampsportbrødre om å satse på en karriere som fotballspillere.

Turnering
Gjengen blir påmeldt til en turnering med en million dollar i premie. Med sin suverene kroppskontroll og nye interesse for fotball blir de snart et lag å regne med. Veien mot ære og berømmelse blir imidlertid lang og smertefull, ettersom Fungs rival Hung ikke har tenk å la dem vinne uten kamp…

Med sin uimotståelige blanding av humor og virtuos kampsport ble "Kung fu-fotball" en kolossal kassasuksess. Den ble det internasjonale gjennombruddet for regissør, hovedrolleinnehaver, manusforfatter og produsent Stephen Chow, som da hadde spilt i over femti filmer og var Hongkongs ubestridte humorkonge. Også oppfølgeren "Kung Fu Hustle" vant et enormt publikum over hele verden.

Kinesisk action fra 2001
Originaltittel: Siu lam juk kau / Shaolin Soccer
Regi: Stephen Chow
Med bl.a. Stephen Chow, Vicky Zhou Wei, Ng Man Tat, Patrick Tse Yin, Karen Mok, Cecilia Cheung
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte NRKs publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no