Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 23. desember 2000 kl 22.20 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)


NRK1 lørdag 23. desember kl 22.20
Med hjartet på rette staden

Dramatikk og glamour

Claude Jeremiah Greengrass plasserer seg sentralt i bildet på mer enn én måte i kveldens episode av \"Med hjartet på rette staden\". Han bidrar til å løse en vanskelig sak for politiet,
og han blir engasjert som fotomodell.

Nick Rowan blir tilkalt når det bryter ut brann i et staselig herskapshus som nå er omgjort til hotell. Eieren Ralph Webster (Eamon Boland) mistenker en av sine ansatte for å ha forårsaket brannen og ber om full etterforskning. Nick mener etter å ha snakket med den mistenkte Brian Rogers (Sean McKenzie) at han umulig kan ha hatt noe med saken å gjøre. Men da det skjer nok en ulykke på hotellet, får Brian sparken.

Brian forlater stedet i fortvilelse og sinne. Godt påseilet tar han drosje hjem til mor. Brian nekter å betale for turen og truer drosjesjåføren med en knust flaske. Politiet blir tilkalt, og situasjonen tilspisser seg. Da er det Greengrass dukker opp med et forslag til hvordan saken kan løses.

Motefotograf Jansson (Mark Arden) og hans to glamorøse modeller Michelle (Keeley Hawes) og Sylvie (Yolande Davis) dukker opp i Aidensfield på et fotooppdrag. Jansson er opptatt av å finne passende steder for å sine motebilder, og lokalbefolkningen stiller velvilligst opp. Det gjelder også Claude Jeremiah Greengrass - som alltid er ute etter å kunne tjene en ekstra slant.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Og hans lille datter Katie er blitt en livlig unge.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 6 av \"Med hjartet på rette staden\".

NRK1 lørdag kl 22.20

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 6, episode 7)
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Kazia Pelka, Anne Stallybrass, William Simons, Mark Jordan, Juliette Gruber m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)


Bilder
1. Claude Jeremiah Greengrass (Bill Maynard) og hunden Alfred blir engasjert av en motefotograf fra London for å gi en lokal koloritt til bildene av modellene med siste mote fra London.

2. Brian Rogers (Sean McKenzie) går berserk etter å ha fått sparken og truer både en drosjesjåfør (Bill Fellows) og Nick (Nick Berry) på livet.

3. Motefotografen Jansson (Mark Arden) og hans glamorøse modeller Sylvie (Yolande Davis) og Michelle (Keeley Hawes).