Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. september 1999 kl 20.25 Det er langt å gå ...

Det er langt å gå ... (ttv)


NRK1 lørdag 18. september kl 20.25
Det er langt å gå...

NRK feirer Jahn Teigens 50 år

I kveld feirer NRK en av Norges yngste og mest folkekjære 50-åringer. Fødselsdagen er egentlig mandag 27. september, men når Jahn Teigen skal feires er bare lørdagskvelden god nok!
Programtittelen \"Det er langt å gå\" er hentet fra \"Mil etter mil\", Grand Prix-sangen fra 1978 som over natten forandret Jahn Teigens karriere, og på mange måter også norsk pop.
Siden har han vært endel av vår offentlighet som artist og et meget omtalt mediefenomen. Alle har sin mening om ham, og tre generasjoner nordmenn har sine spesielle Jahn Teigen-minner.

Ustoppelig i alle sjangre
Tønsberg-guttens første plateinnspilling var som bassist og korist på \"En hemmelig hemmelighet\" for barnestjernen Anne-Mette i 1967.
Siden har han vært ustoppelig i alle sjangre. Programmet \"Det er langt å gå\" forteller historien om en av Norges mest fargerike og dramatiske artistkarrierer. I stedet for å intervjue de utallige han har samarbeidet med, konsentreres det om de få som kan fortelle den egentlige historien.
Jahn Teigen selv er usedvanlig åpenhjertig, det samme er hans tidligere Prima Vera-kolleger Herodes Falsk og Tom Mathisen, eks-konen Anita Skorgan, moren Ester, og for første gang stiller datteren Sara Teigen Skorgan (14) opp i et tv-intervju.

Unike arkivklipp
Programmet viser unike arkivklipp som aldri er blitt vist før, og vi møter uventede personer som kaster nytt lys over karrieren og personen Jahn Teigen.
Selvsagt blir det også gjensyn med Arman Sumpe d.e., Popul Vuh, skjelettdrakten fra Grand Prix 1976, og alle slagerne vi kan nynne.
Bildeprodusent Vivi Børli og intervjuer Jostein Pedersen har arbeidet med programmet i over halvannet år. 16 kilo presseklipp og over 40 timer med intervjuer danner grunnlaget for programmet, som forhåpentlig viser både forventede og overraskende sider ved en 50-årsjubilant vi alle synes vi kjenner. God fornøyelse!

NRK1 lørdag kl 20.25

Bilde (via scanpix/internett)
Jahn Teigen fyller 50 år, og feires med program på lørdagskvelden, (Arkiv Scanpix)

Bilde (via scanpix/internett)
\"Midt i smørøyet\" 1991. Jahn Teigen som prest sammen med Tonje Andrea Widsteen (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Bilde (via scanpix/internett)
\"Cirkus Grand Prix\" 1992. Jahn Teigen og Elisabeth Andreassen NRK-foto: Barbara Halden)

Egenprodusert underholdning
Ved Vivi Børli og Jon Ola Swand
Intervjuer Jostein Pedersen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83