Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. mai 2005 kl 17.00 Salmesus fra Sørlandet

Fra ateist til misjonær

Anita Pedersen sammen med programleder Anette Strømsbo Gjørv (Foto: NRK)
Anita Pedersen sammen med programleder Anette Strømsbo Gjørv (Foto: NRK)
-Jeg avskrev Gud i tenårene. Gud hadde ingen plass i mitt liv! Ordene kommer fra Anita Pedersen som vi møter i programmet "Salmesus fra Sørlandet".

Det er i samtalen med Anette Strømsbo Gjørv at Anita Pedersen forteller om tida som ateist, og om da hun møtte Kristus.

Forandringen
Det var da hun dro til Canada det skjedde. Her bodde hun hos en familie hvor hun opplevde en omsorg og kjærlighet hun aldri hadde møtt før. Dette gjorde henne nysgjerrig. Hvorfor en slik kjærlighet? Da hun fikk vite at årsaken var Kristus, ble det starten på en ny retning i livet, og Anita Pedersen endte til slutt opp som misjonær.

Sangen
Bærebjelken i denne utgaven av "Salmesus fra Sørlandet" er likevel sangen. Allerede de første tonene med "Herre Gud, ditt dyre navn og ære" bærer bud om friske takter og gjenkjennelse for mange. Korte verbale innslag etterfølges av sanger og salmer, kall dem gjerne evergreens som er med på å understreke kveldens tema.

Denne søndagen får vi møte sangeren Kjell Fjalsett som hadde sin storhetstid på 70- og 80-tallet. Han var aktiv med i gruppen Frisk luft sammen med Rune Larsen, Ivar Skippervold og Arnold Børud.

Programmet er tatt opp i Norges største frikirke, Kristiansand Frikirke, med over 850 medlemmer. Kirkens pastor, Jan Gossner, tar seg av tekstlesingen og liturgien.


Innkjøpt religiøst program
Produsert av Lynor
Prosjektleder i NRK: Marion Klaseie
Pressekontakt: Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53 / 705 75 758