Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. mai 2003 kl 21.30 Anderssons elskerinne: Nådens hånd

Skremmende overfall

Lars Andersson (Jakob Eklund) og Marie (Ebba Forsberg) møtes ute i havgapet. (Foto: Pelle Lund)
Lars Andersson (Jakob Eklund) og Marie (Ebba Forsberg) møtes ute i havgapet. (Foto: Pelle Lund)
Lars Andersson besøker sin søster Annika, som har vært utsatt for et skremmende overfall natten før. En ukjent person forlot henne blodig og panikkslagen, etter å ha truet henne med kniv og tatt bilder av henne.

Annika føler seg sviktet av storebroren, som hun ikke har sett på mange år. Hun forteller hvordan hennes mann Benny har mishandlet henne fysisk. Nå tror hun at han sitter i fengsel, men Andersson skal snart oppdage at det ikke er tilfelle.

Andersson smugkikker på sin tidligere elskerinne, Marie, som sies å være ulykkelig i ekteskapet med Einar. Til sist går hun med på å treffe ham, alene på en klippe langt ut mot havet.

Da har også Andersson gravd videre i mysteriet rundt lillesøsterens død for mange år siden. Men hver gang han gjør en ny oppdagelse, fortoner saken seg som enda mer ugjennomtrengelig mystisk…

Om serien
"Anderssons elskerinne" er en av Sveriges Televisions største dramasatsinger de senere år, med over 50 medvirkende skuespillere og nærmere 1500 statister. Serien fikk meget god mottakelse av svenske tv-anmeldere, og ble som eneste svenske dramaproduksjon i fjor tatt ut til den internasjonale tv-festivalen i Venezia.

Seriens hovedskikkelse er Lars Andersson (Jakob Eklund), som er på flukt fra en serie nederlag og vender tilbake til hjembyen. Der har han ikke vært siden han for seks år siden flyktet fra et havarert ekteskap, en sønn og en gift kvinne ved navn Marie. Hun ble på folkemunne kalt for Anderssons elskerinne, og han har aldri greid å glemme henne.

I barndomshjemmet flyter gåter, løgner og fortrengte minner opp til overflaten. Andersson begynner å utforske sin families grusomme og blodige historie, og konfronteres med situasjoner og mennesker som forandrer hans liv for bestandig.

Svensk dramaserie (2001)
Produksjon: SVT Drama Göteborg
Manus og regi: Björn Runge
I rollene bl.a. Jakob Eklund, Ebba Forsberg, Ingvar Hirdwall, Krister Henriksson, Örjan Landström, Viveka Seldahl, Tova Magnusson-Norling, Sten Ljunggren, Gunilla Röör, Per Oscarsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99