Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 10. april 2005 kl 20.10 Ved Kongens bord

Alle veier fører til St. Petersburg

Tove Steen (Anneke von der Lippe) reiser tilbake til St. Petersburg for å finne  sannheten om avtalene mellom Norge og sykehuset. (Foto: Helge Semb, NRK)
Tove Steen (Anneke von der Lippe) reiser tilbake til St. Petersburg for å finne sannheten om avtalene mellom Norge og sykehuset. (Foto: Helge Semb, NRK)
Helseminister Tove Steen rider på en popularitetsbølge – man snakker om "Tove-effekten". Hun er stormende forelsket i Harald Dahl og lukker øynene for alle faresignal. Så blir tilværelsen snudd på hodet i løpet av noen få, grusomme timer.

Harald Dahl kaster seg i bilen etter at han får en telefonoppringing under middagen med Tove. Opprørt kjører han villmann i over 100 kilometer i timen for å rekke hjem. Tett bak følger en bil med Aftenpostens journalist og fotograf… Og politiet.

Avslørt
Tove våkner opp til førsteside-oppslag i VG med stort bilde av henne og Harald som kysser. På samme forsiden ser man både Sigrid, datteren og ektemannen Arvid. Arvid virker å ha resignert fullstendig og gjør ingenting for å kontakte Tove for å høre hennes historie. Likevel blir Toves største problem å møte trykket fra pressen, og fortelle regjering og Storting sannheten om forholdet.

Nærmere sannheten
Jørgen Gran fortsetter sin graving i hva som skjedde med Tomskij. Redaktøren i Aftenposten er blitt mer lydhør for at han kan ha blitt tatt av dage. Irina, Tomskijs enke, sender Jørgen en diskett med notater. Og dette er brennbart stoff – Kronprins Håkon hospital i St. Petersburg har den største abortklinikken i landet. Den kan muligens knyttes til det norske forskningsprosjektet på Kronprinsesse Mette Marit klinikk.

Tilbake til St. Petersburg
Det stormer nok en gang rundt helseministeren og Tove bestemmer seg for å reise tilbake til St. Petersburg for å få klarhet i hvilke avtaler som eksisterer mellom regjeringen og sykehuset. Forskningssjef Lennart Bergman er overraskende åpenhjertig. Og det han forteller har nok krutt til å felle den norske regjering…

Dette er den siste episoden av Ved Kongens bord. Den sendes i reprise på NRK2 søndag.

Om serien
Helseøkonom Tove Steen (Anneke von der Lippe) blir kastet inn i rollen som statsråd på et øyeblikks varsel, og finner snart ut at helse er et spørsmål om liv og død i mer enn én forstand.

I seks spennende timelange episoder av "Ved Kongens bord" får vi følge hennes kamp for å finne fotfeste i en ny virkelighet, å vinne frem med sine hjertesaker og samtidig bevare et familieliv. Serien har et omfattende persongalleri, med en perlerad av Norges fremste skuespillere i rollene.

"Ved Kongens bord" bygger på omfattende research, med kontakter i departement, regjeringskontorer og avismiljø. En av konsulentene har vært tidligere stabssjef ved statsministerens kontor, Jonas Gahr Støre.

Leidulv Risan ("Blodsbånd", "Fire høytider") har skrevet manus sammen med ektefellen Nina Sandås, og står også for regien. Forfatterne Roy Jacobsen og Arne Berggren har medvirket i dialog- og manusarbeidet.

Dramaserie i 6 episoder à 58 minutter
Produksjon: NRK Drama
Regi: Leidulv Risan
Manus: Leidulv Risan og Nina Sandås
Foto: Helge Semb
Prosjektleder: Tore Bergstrøm
I rollene: Anneke von der Lippe, Dennis Storhøi, Sven Nordin, Kim Haugen, Nils Ole Oftebro, Lasse Kolsrud, Lasse Lindtner m.fl.
Pressekontakter: Sidsel Aarsnes Linden - Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99 , tlf 23 04 98 41/90 95 53 64
Vises også i Nett-TV (Kun direkte)

Hvem er hvem i Ved Kongens bord:
Komplett rolleliste:Rolleliste
LENKER
  • Rolleliste