Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. oktober 2004 kl 22.40 Løvebakken

Rødt eller blått er like dumt

Øystein Bache. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Øystein Bache. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Det har florert med mer eller mindre konstruktive forslag fra det røde og det blå partiet. Røykerom på Dovre, tovet ull i det nye operabygget og kriminalisering av organisert kriminalitet er blant kampsakene hittil. Hva blir det neste?

Man kan si hva man vil om politikerne i Løvebakken, men én ting skal de ha: De er kreative. Ikke slik at de ser løsninger der andre ser problemer, men de kommer i det minste med forslag der andre tier. Utspillene er i større grad preget av engasjement enn av innsikt og saksorientering. Debattleder Øystein Baches holder rede på tullballet.

Om serien
Løvebakken er en del av NRKs nye lørdagssatsing. Programmet gir seerne et helt nytt underholdningstilbud – noe å slappe av med og le godt av etter at ungene er i seng.

Programleder Øystein Bache har følgende kommentar:
- Dette blir mer moro enn mange fortjener. Vi snakker tross alt om NRKs minst oppdaterte politiske magasin, bemannet med Norges mest engasjerte humorister. Jeg er overbevist om at våre rikspolitikere har mye å lære av våre deltageres improvisasjonskunst, for dette kan fort bli verre enn virkeligheten, og den er som kjent ganske ille.

Foruten programleder Øystein Bache er det et fast panel på fem personer som utgjør stammen i Løvebakken. Det er teatersport-mesteren Jan-Paul Brekke, komikeren Pernille Sørensen, skuespiller Jon Skolmen og NRKs egne Kari Slaatsveen og Espen Beranek Holm. I tillegg inviteres det en gjest hver uke.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Øystein Bache
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,